Egy tengeri jeladóról mentették ki a férfit, aki a hajójáról a vízbe esett

tenger vihar hullámok szikla
Háborog a tenger Horvátországban
Vágólapra másolva!
A talékonyságának köszönheti az életét egy ausztrál férfi, akit egy hullám a vízbe lökött hajójáról Queensland partjainál. David Simpson három órát töltött egy tengeri jeladó platóján, és közben morzejeleket küldött az elhaladó hajóknak.
Vágólapra másolva!

Egy tengeri jeladóról mentettek ki egy 64 éves férfit az ausztráliai Queensland partjainál kedden, három órával azután, hogy a vízbe esett a hajójáról - írja a The Guardian.

A motor még járt az üres hajón

A tapasztalt hajósnak számító David Simpson 13 méteres jachtját helyi idő szerint délután négy óra körül fedezték fel a hatóságok zátonyra futva a Bribie-sziget közelében.

A hajó üres volt, de a motor még járt, és a férfi telefonja illetve a kutyája is fedélzeten volt. A hatóságok ezért elkezdték átkutatni a közeli vizeket, két helikopterrel és hat-hét hajóval indultak el. A keresésben mintegy 30 ember vett részt.

Drámai mentés volt

Mint kiderült, Davidet egy hatalmas hullám lesodorta a hajójáról, miközben a mentőcsónakot próbálta rögzíteni. A férfi ezután mintegy két kilométert úszott a tengeri jeladóig, és az azon lévő létrán felkapaszkodott a platformra. Ezután David a jeladófényét eltakarta a kezével, így próbált morzejeleket küldeni a közelben elhaladó hajóknak.

Szerencséjére

a jelzést észrevette egy konténerhajó,

aki értesítette a hatóságokat David helyzetéről.

Mark Muddiman, a helyi partiőrség vezetője később azt mondta, hogy ez egy igen drámai mentés volt. A férfi körülbelül három órát töltött a platformon, és a találékonysága segített a megmentésében.

A mooloolabai parti őrség vezetője szerint

szerencsétlen helyen esett vízbe a férfi, mert a Birbie-sziget partján senki sem volt.

"Szerencse, hogy el tudott úszni a toronyig és fel tudott rá mászni" - tette hozzá Ian Hunt.

"Nehéz perceket élt át, miközben a mentésre várt. Két hajó is elment mellette, amíg a vízben úszott, anélkül, hogy észrevették volna. A toronyból integetve sem látták meg a hajósok, az egyik helikopterről sikerült végül megpillantani" - mesélte.