Saját tervezésű koporsóban temették el Pierre Cardint

CARDIN, Pierre
A franciaországi Theoule Sur Merben készített kép Pierre Cardin francia divattervezőről. Az avantgárd divattervezőt, az első pret-a-porter ruhadarabok készítőjét 2020. december 29-én, 98 évesen érte a halál kedden a párizsi melletti neuilly-i amerikai kórházban.
Vágólapra másolva!
Saját tervei alapján készített koporsóban temették el Pierre Cardin francia divattervezőt, aki 98 évesen halt meg december 29-én.
Vágólapra másolva!

A divatlegendától a párizsi Montmarte temetőben, zárt körű ceremónián vettek búcsút szombaton. Cardint barátja és kollégája, az 1993-ban meghalt André Oliver mellé temették - írta a család közleményére hivatkozva az AFP hírügynökség.

A franciaországi Theoule Sur Merben készített kép Pierre Cardin francia divattervezőről. Forrás: MTI/EPA/Sebastien Nogier

A koporsót végakaratához híven díszítették,

egy kardot is temettek mellé, melynek éle az olló élére emlékeztet, markolatát tű, cérnaorsó és gyűszű ékesíti.

A divattervezőre emlékező gyászmisét várhatóan januárban tartják Párizsban.

A képen Pierre Cardin francia divattervező megigazítja az általa tervezett egyenruhát egy modellen Párizsban 1960. szeptember 13-án. Forrás: MTI/AP/Pierre Godot

Az avantgárd divattervező, az első pret-a-porter ruhadarabok készítője 98 évesen halt meg kedden a Párizs melletti neuilly-i amerikai kórházban.