Brazíliában is megjelent a koronavírus újabb változata

koronavírus, COVID-19, Brazília, Rio de Janeiro
A health worker measures the body temperature of a man before undergoing a PCR test to screen for COVID-19 at a public health unit in the city of Sao Goncalo, Rio de Janeiro state, Brazil, on December 04, 2020. - With more than 174,000 deaths, Brazil has the word's highest death toll from the pandemic, after the United States. (Photo by MAURO PIMENTEL / AFP)
Vágólapra másolva!
Brazíliában is megjelent a koronavírus új, különösen fertőző variánsa - közölte Sao Paulo állam egészségügyi titkára.
Vágólapra másolva!

Az első két ilyen megbetegedés tényét a Sao Pauló-i Instituto Adolfo Lutz brazil nemzeti referencia laboratórium erősítette meg. A páciensek egyike egy 25 éves Sao Pauló-i nő,

aki korábban kapcsolatba került Európában járt utazókkal.

A másik páciens egy 34 éves személy, akinek hátterét továbbra is vizsgálják a hatóságok.

A G1 nevű brazil hírportál a Sao Paulo állami egészségügyi titkárra hivatkozva arról számolt be, hogy további két, gyaníthatóan a koronavírus új törzsével megfertőződött pácienst jegyeztek fel, ezeknek tényét azonban még nem erősítették meg.

Illusztráció Forrás: AFP/Mauro Pimentel

Brazília egyike a koronavírus-járvány által leginkább sújtott országoknak.

Több mint 7,75 millió ember fertőződött meg a vírussal, és több mint 196 ezer ember halt meg a fertőzés következtében.

A járvány által leginkább sújtott brazil államok egyike Sao Paulo, amely több mint 40 millió lakosával a legnépesebb brazil szövetségi államnak számít. Az államban több mint 1,47 millió ember fertőződött meg koronavírussal, s több mint 46 ezren életüket vesztették a fertőzés következtében.