Kína még mindig nem engedélyezi a koronavírus eredetét kutató nemzetközi szakértő csoport beutazását

TEDROSZ, Adhanom Gebrejeszusz, koronavírus
Genf, 2020. január 30. Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) etióp főigazgatója (b2) sajtótájékoztatót tart a koronavírus terjedéséről a szervezet genfi székházában 2020. január 30-án, amikor százhetvenre nőtt a tüdőgyulladást okozó új koronavírus áldozatainak száma Kínában. A WHO vészhelyzeti bizottsága nemzetközi közegészségügyi vészhelyzetté nyilvánította a vírus által Kínában okozott tüdőgyulladás-járványt. MTI/EPA/Keystone
Vágólapra másolva!
Mély csalódottságát fejezte ki kedden az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója, Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, amiért Kína még mindig nem adta meg a beutazási engedélyt a SARS-CoV-2 koronavírus eredetét kutató nemzetközi szakértő csoportnak.
Vágólapra másolva!

- mondta genfi sajtótájékoztatóján Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz.

- mondta a főigazgató. Korábban a WHO és a kínai kormány megállapodott a küldöttség utazásában. Tedrosz közölte, hogy egy nemzetközi tudóscsoport két tagja már úton van, a többiek pedig nem tudnak az utolsó pillanatban utazni.

Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) etióp főigazgatója balról a második a képen Forrás: MTI/EPA/Keystone/Jean-Christophe Bott

Kína 2019. december 31-én jelentette az első, "ismeretlen eredetű tüdőgyulladásos megbetegedéseket" a közép-kínai Vuhanból.