Egy kóborló lámát találtak egy autóút mentén Massachusettsben. Az állat láthatóan emberekhez szokott, de egyetlen környékbeli gazdálkodó sem jelezte, hogy az övé lenne. A szürke-fehér lámát egyelőre egy New Hampshire-i farmon helyezték el.

Patrick Boddy éppen a massachusettsbeli Newburyportba tartott hétfőn, amikor észrevett egy fehér és szürke színű lámát az út mentén - írja az AP a Boston Globe beszámolója alapján. A férfi megállt az autójával, kiszállt és megközelítette az állatot, amely szerinte nagyon szelíd és barátságos volt. A férfi éppen ezért azt gondolta, hogy a láma háziállat lehet, és valahonnan elkobórolhatott. 

Egyelőre nincs meg a gazdája

Boddy segítséget kért a helyi állatvédelmi hatóságtól, hogy megtalálják az állat gazdáját, azonban nem jártak sikerrel: a helyi gazdaságok egyikéből sem hiányzott egy láma. Az állat fotóját a Facebookon is megosztották, de így sem sikerült megtalálni a tulajdonost.

Kayla Provencher, helyi állatvédelmi szakember azonban azt mondta: a láma éhes volt és sok vizet is ivott, ami azt mutatja, hogy valamiféle ellátást kaphatott eddig is. 

A lámát egyelőre egy New Hampshire-i farmon helyezték el. Ha nem jelentkezik a gazdája, akkor ideiglenes befogadója veheti végleg magához.