Rejtélyes fekete nagymacska tartja lázban a walesieket, állítólag nagyobb egy kutyánál is

Vágólapra másolva!
Egy rejtélyes hatalmas fekete macska tartja rettegésben Észak-Wales egyik településének lakóit, amely állítólag nagyobb, mint egy labrador, és az elmúlt hetekben többször is észlelték a környéken - számolt be a METRO brit hírportál.
Vágólapra másolva!

A nagytestű fekete macskát pár hete látta először Pontybodkin egyik lakója, aki a faluja határában sétált.

"Felnéztem, és hirtelen lemerevedtem a döbbenettől, olyan volt, mint amikor hirtelen felébredsz egy rémálomból.

Készítettem is gyorsan egy fényképet, majd óvatosan, de menekülőre fogtam. Meggyőződésem, hogy puma, vagy valami párducféle lehetett, legalább kétszer-háromszor akkora lehet, mint az én labradorom" - nyilatkozta a lapnak Toby Matthews.

Pár napja egy másik falubeli is látta a rejtélyes fekete macskát. Ő az előző helyszíntől mintegy 20 mérföldre, Flintshirben az A1-es autóúton átszaladva látta a fekete nagymacskát. A név nélkül nyilatkozó férfi elmondta, hogy felvételt készíteni nem volt ideje az állatról,

de valóban egy, a kutyáknál is jóval nagyobb fekete macskát látott átfutni az úton.

Mindenesetre a walesi Pontybodkin település lakói félnek, már bejelentettést is tettek a rendőrségen, és esténként nem nagyon merészkednek az utcára. Nemrég létre is hoztak az egyik közösségi oldalon egy "Észak-walesi Puma Észlelő" csoportot, ahová továbbra is várnak mindenféle bejelentést a titokzatos fekete macskával kapcsolatban.