A londoni állatkert visszautasította az ismert humorista utolsó kívánságát

Vágólapra másolva!
Ricky Dene Gervais Golden Globe-, Emmy- és BAFTA-díjas angol humorista, színész, rendező, akiről pár hónapja derült ki, hogy gyógyíthatatlan beteg, pár napja egy amerikai tévéműsorban azt mondta, hogy az utolsó kívánsága az lenne, hogy halála után etessék meg a londoni állatkert orszlánaival - számolt be a Metro brit hírportál.
Vágólapra másolva!

A híres angol humorista Ricky Gervais, akiről nem rég kierült, hogy gyógyíthatatlan rákos beteg, pár napja a világszerte ismert amerikai tévéműsor, a "Late Night with Conan O'Brien" vendége volt, természetesen csak online.

Az 59 éves humorista, színész, rendező, producer, zenész, író és rádiós műsorvezető mondhatni tőle szokatlan módon, szemmel láthatóan megtörten, de

nyílt őszinteséggel beszélt arról, hogy felkészült a halálra.

Sokakat viszont felháborított az a kijelentése, amikor az utolsó kívánságáról beszélt. Amikor arra terelődött a szó, hogy esetleg van-e utolsó kívánsága. A világhírű angol humorista - mennyire gondolta komolyan a válaszát azt nem tudni - komor arccal azt mondta, hogy

jó lenne, ha halála után a holttestét megetethetnék a londoni állatkert oroszlánaival.

Mint mondta, nemrégiben nagyon megéríntette a londoni állatkert egyik felhívása, miszerint szívesen fogad felajánlásokat a koronavírus miatt bezárni kényszerült, és komoly anyagi gondokkal küzdő fővárosi állatpark.

Illusztráció. Forrás: Sóstó ZOO

Gervaiss hozzátette:

nem bánná, ha a 70 kilóra fogyott testéből legalább egyszer mostanság jól lakhatnának az oroszlánok, akiket mindíg megcsodált, ha az állatkertben járt.

Mindenesetre a londoni állatkert hivatalos válaszára nem kellett sokat várni.

"Valóban anyagi gondokkal küzdünk a lezárás miatt, ezért ha valaki valamit vissza akar adni a természetnek azt nálunk csak anyagi felajánlás formájában teheti meg, azaz továbbra is szívesen fogadunk olyan adományokat, amelyek segítenek megőrizni oroszlánjaink megfelelő étrendjét, de hangsúlyoznám, hogy elsősorban anyagi, azaz pénzbeli felajánlásokat várunk.

- nyilatkozta Kathryn England, a londoni állatkert (ZSL) operatív igazgatója a The Sun napilapnak.