Donald Trump amerikai elnököt letiltotta a Twitter, de tömeggyilkos diktátorok változatlanul használják

politics Horizontal US President Donald Trump departs the White House in Washington, DC, on December 12, 2020. - Trump travels to West Point, New York, to attend the Army-Navy football game. (Photo by ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP)
Donald Trump
Vágólapra másolva!
Pénteken a Twitter bejelentette, hogy tiltják Donald Trump fiókját. A radikális baloldal szócsövévé átalakuló Twitter a döntést azzal indokolta, hogy az Egyesült Államok elnöke erőszakot szít a felületen közzétett bejegyzéseivel. Az igazság azonban az, hogy a cenzúra egy új szintjének lehetünk szemtanúi, és miközben emberek millióit elnyomó diktátorok mellett radikális szélsőbaloldali szervezetek szabadon terjesztik propagandájukat a felületen, addig az amerikai oldal saját országának elnökét és 88 millió követője véleményét cenzúrázza. Terroristák is használhatják a Twittert a FoxNews szerint, ugyanakkor Trump mellett más, demokratikusan megválasztott, konzervatív amerikai politikusokat, republikánus képviselőket letiltottak.
Vágólapra másolva!

A Twitter nevű amerikai közösségi oldal tehát úgy döntött, hogy örökre letiltja Donald Trump, az Egyesült Államok elnökének fiókját a Capitoliumnál történt szerdai zavargások után.

Korábban az Origo is megírta, hogy a négy emberéletet követelő eseménysorozat hátterében nagy valószínűséggel szélsőbaloldali szervezetek álltak. Erre már van is bizonyíték, hiszen a Capitoliumba illegálisan behatoló, és az épületen belül komoly károkat okozó anarchisták között egy olyan személyt is letartóztattak,

aki a BLM mellett az antifa nevű radikális baloldali szervezetnek is a tagja.

Donald Trumpot viszont azzal vádolja a balliberális média, hogy ő maga keltette a zavargásokat, holott az amerikai elnök a kezdetektől fogva kérte követőit, hogy ne legyenek erőszakosak és mindenképpen békés eszközökkel fejezzék ki véleményüket. Trump gyűlései egyébként mindig erőszakmentesek voltak, szemben a radikális baloldal által támogatott BLM-mel - városrészeket égettek fel, családok megélhetését tették tönkre és velük egyet nem értőket ütöttek agyon a nyílt utcán, vagy éppen egy teljes városrészt foglaltak el gépfegyverekkel.

A BLM egyik tüntetése utáni gyujtogatás. Forrás: Anadolu Agency via AFP/2020 Anadolu Agency/Tayfun Coskun

A Twitter pénteken jelentette be Trump megbüntetését, indoklásuk szerint fennáll a veszélye annak, hogy ismét erőszakot szít a bejegyzéseivel. Ez meglehetősen abszurd, főleg annak a fényében, hogy a Twitter nyíltan támogatta a BLM mozgalmat is, amely tagjai a rendőröket rendszeresen disznóknak hívták és a meggyilkolásukra bíztatták egymást. Ezeknek hatására pedig Egyesült Államok-szerte merényleteket követtek el a hatóságokkal szemben radikális baloldali aktivisták.

A Twittert viszont ez annyira nem zavarta, hogy még a saját hivatalos fiókjának bemutatkozásába is beleírta a mozgalom nevét.

Pedig a BLM egyik vezetőjét már 2016-ban beperelték, mivel nagy valószínűséggel a rendőrellenes retorikájuk miatt lőtt rá egy mesterlövész szolgálatot teljesítő rendőrökre, akik közül hármat megölt, egyet pedig súlyosan megsebesített. A BLM erőszakos és szélsőséges megmozdulásai tehát nem 2020-ban kezdetek, hanem már négy éve folyamatosan munkálkodnak az Egyesült Államok társadalmi szétszakításán és a rendőrök nélküli anarchista társadalom megvalósításán.

Donald Trump Forrás: AFP/Andrew Caballero-Reynolds

Donald Trump Jr., az amerikai elnök fia pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy miközben az apját örökre száműzték a liberálisok szócsövévé átalakuló Twitterről, addig Ayatollah Khamenei, Irán vallási vezetője, voltaképpeni diktátora szabadon terjesztheti radikális, Amerika-ellenes gondolatait.

Az alábbi posztjában Khamenei éppen arról beszél, hogy ki kell űzni az amerikaiakat a régióban és bosszút állni Kászim Szulejmáni iráni tábornok és kémfőnök meggyilkolásáér

Donald Trump arra használta Twitter oldalát, hogy egyenesen szóljon 88 millió követőjéhez elkerülve a baloldali média ferdítéseit és hazugságait. Most viszont úgy tűnik, egy új korszak kezdődik, hiszen a Twitter is egyértelműen jelezte, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy korlátozzák a konzervatívabb gondolatokat és ellehetetlenítsék azokat, akik ki mernek állni a balliberális propaganda ellen.