Elvesztették a kapcsolatot szombaton Indonéziában egy belföldi viszonylatban közlekedő utasszállító repülőgéppel, amelynek 62 ember van a fedélzetén - közölte több hivatalos forrás.

A Sriwijawa légitársaság Jakartából a borneói Pontianakba közlekedő, Boeing737-500 típusú gépével szűnt meg a kapcsolat négy perccel a fővárosból való felszállás után - közölte a közlekedési minisztérium a polgári légi irányítás információja alapján. A gép menetideje Pontianakig, amely Nyugat-Kalimantan tartomány fővárosa, mintegy 90 perc. A gépen 56 utas és hat főnyi személyzet tartózkodik.

Az utasok között gyerekek is vannak.

A járatokat figyelő Flightradar24 nevű portál szerint a gép egy perc alatt 10 ezer lábnyit süllyedt.

A közösségi oldalakra felkerült egy videó ami állítólag a kutatás során készült. Egyelőre senki sem erősítette meg, hogy ezen a keresett repülő roncsai látszanak.

A repülőgép eltűnésének közelében fekvő sziget több lakója arról számolt ba a BBC-nek, hogy olyan tárgyakat találtak, amelyekről azt feltételezik, hogy a gépről származnak. Többen azt mondták, hogy robbanást láttak és hallottak, majd a repülő a tengerbe zuhant.

A feltételezett roncsokra halászok hívták fel a figyelmet, és a Basarnas nevű szolgálat emberei siettek a helyszínre, amely Jakartától északra található a Jáva-tengeren. A szolgálat szóvivője hangsúlyozta: nem erősítheti meg, hogy a gép roncsait találták meg.

A kutató és mentő szolgálat egyik vezetője, Eko Mahendro elmondta, hogy speciális egységgel a kutatási helyszínre települtek, hogy hatékonyabb legyen a kutatás.

Helyi idő szerint este 6 óráig nem találtak emberi maradványolat a tengeren, de roncs, illetve textil darabokat igen. Ezekről még mindig nem lehet tudni pontossan, hogy az eltűnt gépről származnak-e - írja a Berita Jakarta.

A Soekarno-Hatta Nemzetközi Repülőtér válságközpontja az indonéziai Tangerangban 2021. január 9-én.Forrás: MTI/EPA/Mast Irham

Az RT News információi szerint a közlekedési minisztere azt mondta, hogy a Sriwijaya Air utasszállító repülőgép lezuhant.

Az öbölben talált törmelékekről készült felvételt a helyi tűzoltó és mentő szolgálat is megosztotta a Twitter oldalán.