Bocsánatot kért a szlovák teniszsztár, amiért soron kívül kapta meg az oltást

Horizontal
Dominika Cibulkova of Slovakia hits a return against Simona Halep of Romania during their women's singles third round match of the WTA Wuhan Open tennis tournament in Wuhan on September 25, 2018. (Photo by NICOLAS ASFOURI / AFP)
Vágólapra másolva!
Elnézést kért Dominika Cibulková szlovák teniszező, amiért jogtalanul kapta meg a koronavírus elleni vakcinát - írja az Új Szó.
Vágólapra másolva!

Dominika Cibulková elnézést kért, miután soron kívül oltották be a koronavírus ellen. Ahogy azt az Origo is megírta, a nemrég visszavonult teniszezőnek még várnia kellett volna az oltási terv szerint.

A pozsonyi kramárei kórházban oltották be, azt a személyt, aki jogosulatlanul vette fel a hivatalos oltási jegyzékbe, azóta kirúgták az intézményből.

Dominika Cibulková 2018-ban a vuhani tenisztornán Forrás: AFP/Nicolas Asfouri

Cibulková a Facebookon azt írta, hogy nem tudta, hogy hibásan cselekszik. Amikor egy szerettét kísérte el az oltásra, informálisan kérdezte meg a kórház dolgozóját, hogy ő mikor kerülhet sorra. Mindenkitől elnézést kért, és ezzel együtt arra biztatott, hogy éljenek a vakcina lehetőségével.

A kórházban nemcsak Cibulkovát, hanem a férjét, Michal Navarát is beoltották.

Igor Matovič kormányfő szerint az oltóközpont hibázott, és az intézkedések szigorítását fogja kérni

- írja az Új Szó.

Nincs problémám azzal, ha naponta több ezer sorra kerülő ember mellett, három-négy közismert személyt is beoltsanak, hogy propagálják a vakcinákat a kétkedők között.

- írta Matovič a Facebookon.

Szerinte a teniszezőnő alkalmas lehetett volna arra, hogy az oltást népszerűsítse, azonban sajnos rosszul jött ki a dolog.