A szerb taxisok már arab feliratú taxiskártyákat osztogatnak a migránsoknak

határ, határsértés, migráns, kerítés, illegális határátkelés
Horgos, 2016. július 26. Migránsok kelnek át a röszkei határátkelőhöz vezető autópályán a szerb-magyar határ szerb oldalán, Horgos közelében 2016. július 26-án. Két nappal korábban 130 migráns érkezett gyalog Belgrádból Horgosra, akik közül július 25-én mindössze negyvenen folytattak éhségsztrájkot a tranzitzóna közelében, hogy Magyarország megnyissa a határt előttük. MTI Fotó: Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Nagy üzlet a Vajdaságban a szerb taxisoknak a migránsok utaztatása. A taxisok már arab nyelvű taxiskártyákat osztogatnak az illegális bevándorlóknak.
Vágólapra másolva!

A szerb rendőrség buszokkal szállítja el az illegális migránsokat a határ menti magyar településekről, jó pénzért azonban a szerb taxisok már másnap visszaviszik őket - írja a Ripost.

Egy vajdasági férfi most a zombori befogadóközpontnál megszerezte az egyik taxis által osztogatott névjegykártyát, melyen jól látszik, hogy a fuvarozók már nem csak szerb feliratokat használnak.

– idéz a Ripost egy magyarkanizsai nőt.

Illusztráció Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Tavaly késő ősszel Horgoson a férfiak már feltartóztattak egy migránsokkal teli taxit, megfenyegették a sofőrjét, és visszafordulásra kényszerítették. A helyiek szerint ugyanakkor ez nem megoldás, nem lehet állandóan lesben állni, és bajba sem akarnak kerülni.