Jeanne Pouchain három évig próbálta bizonyítani a francia hatóságoknak, hogy tévesen nyilvánították halottnak 2017-ben. A Lyon közelében élő nő évekig nem szerepelt a francia nyilvántartásban.

A nő elment egy ügyvédhez, aki azt mondta, hogy az ügy gyorsan meg fog oldódni, miután orvosi igazolása volt arról, hogy él - írja a The Guardian.

Az ügy azonban nem oldódott meg olyan hamar, mint ahogy remélték.

A nő ügyvédje, Sylvain Cormier szerint az egész egy őrület, és nem gondolta volna, hogy egy bíró bárkit is halottnak nyilvánít halotti anyakönyvi kivonat nélkül.

A felperes azt állította, hogy Pouchain meghalt mindenféle bizonyíték nélkül, és ezt mindenki elhitte, senki sem ellenőrizte  - mondta az ügyvéd az AFP-nek.

Jeanne PouchainForrás: AFP/Jean-Philippe Ksiazek

Jeanne Pouchain-t egy korábbi alkalmazottja perelte be, mert elszámolási vitába keveredtek, de nem járt sikerrel, ekkor viszont a halottnak hitt nő családtagjait akarta kártérítésre kötelezni. A nőt korábban kihúzták a hivatalos nyilvántartásból, érvénytelenítették személyi igazolványát, vezetői engedélyét, bankszámláját, egészségügyi biztosítását és minden más hivatalos dokumentumát.  

A felperes és az alperes egymást vádolták azzal, hogy kitalálták: a nő meghalt - írja a lap.