13 ezer kilométert tett meg egy versenygalamb, el akarják altatni az ausztrál hatóságok

galamb
Vágólapra másolva!
Félnek az esetleges fertőzésektől, ezért az ausztrál hatóságok be akarják fogni és el akarják altatni azt a híressé vált versenygalambot, amelyik 13 ezer kilométert repült az Egyesült Államokból Melbourne-be.
Vágólapra másolva!

A galamb kalandos útjáról a The Guardian írt. A cikk szerint a madár 13 ezer km-t utazva jutott el Melbourne-be, ahol egy férfi, Kevin Celli-Bird talált rá. A szakértők szerint egy teherszállító hajó potyautasaként szelhette át a Csendes-óceánt.

Kiderült,

a kimerült galamb egy Oregon államban rendezett versenyről tűnt el még október 29-én.

Az ausztrál hatóságok figyelmeztették a férfit, hogy a madár betegségeket terjeszthet, ezért megkérték, hogy fogja be a galambot.

Amíg az állat gyenge volt, sikerült magához csalogatnia és elkapnia.

A lábára erősített gyűrűről derült ki, hogy kihez tartozik.

A tulajdonossal viszont mindeddig nem sikerült felvennie a kapcsolatot. Az oklahomai székhelyű Amerikai Versenygalamb Egyesület azóta megerősítette, hogy a madár gazdája Montgomeryben él.

Mivel a galamb a férfi gondoskodása alatt megerősödött, már szinte lehetetlen puszta kézzel elfogni. Az ausztrál hatóságok ezért szakembert fognak bevonni, hogy később elaltathassák a fertőző madarat, mivel

fenyegetést jelent az élelmiszerbiztonságra és a helyi madárvilágra.

Ausztráliában nagyon szigorú törvények vannak életben, amelyek megtiltják az állatok behozatalát a kontinensre. Emlékezetes, hogy 2015-ben botrány volt abból, hogy Johnny Depp magángépén kutyákat vitt az országba, amelyeket szintén el akartak altatni a hatóságok. Az állatok végül 50 órán belül elhagyták az országot, és így megmenekültek.