Megúszhatja a kivégzést 13 ezer kilométert megtett versenygalamb

Vágólapra másolva!
Hamis lehet az azonosítószalagja annak a galambnak, amelyről eddig úgy tartották, hogy az Egyesült Államokból érkezett potyautasként egy teherszállító hajón Ausztráliába. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a madarat nem kell elaltatni, mert nem jelent kockázatot az ausztrál élővilág számára.
Vágólapra másolva!

Az amerikai madárszervezet szerint a galamb gazdája nem az amerikai Montgomeryben él, mint ahogyan azt korábban állították, és amelyről az Origo is írt. Akkor az ausztrál hatóságok úgy döntöttek, a december 26-án Melbourne-be érkezett galambot

be kell fogni és el kell altatni, mert súlyos fenyegetést jelent a helyi madárvilágra nézve.

A 13 ezer kilométert utazott galamb most megmenekülhet, mert az amerikai Deone Roberts - aki versenygalambokkal foglalkozik - azt mondta, hamis a galamb lábán található jelölés. Vagyis,

a madár nem az Egyesült Államokból érkezett Ausztráliába.

Elmagyarázta azt is, hogy gyakran hamisítják a hasonló jelöléseket, így próbálnak meg hasznot húzni a kevésbé tapasztalt madárrajongókból és vásárlókból.

Az AP News azt is felidézte, a galambversenyek igen népszerűek mostanában. Tavaly novemberben egy kínai rajongó 1,6 millió eurót fizetett egy belga tenyésztésű galambért.