Bombariadó volt a frankfurti repülőtéren, egy fegyveres férfit lelőttek a rendőrök

Incident at Frankfurt Airport Crime, Law and Justice TERRORISM police TRAFFIC
16 January 2021, Hessen, Frankfurt/Main: A police officer stands next to several pieces of luggage in Terminal 1. Following an incident at Frankfurt Airport, police forces are carrying out extensive baggage and people checks in Terminal 1. According to unconfirmed reports, two suspects have been arrested, and a possible third person is still being sought. Photo: Andreas Arnold/dpa
Vágólapra másolva!
Ki kellett üríteni a Frankfurti Nemzetközi Repülőtér egyik terminálját egy gyanús csomag miatt. A rendőrség két gyanúsítottat vett őrizetbe - írja a Dailymail.
Vágólapra másolva!

Frissítés:

Szombaton késő este a repülőtér szóvivője közölte, hogy a 38 éves szlovén férfit azért közelítette meg a biztonsági személyzet negyed hat körül, mert nem viselt maszkot. A férfi ezután kiáltotta, hogy "Megöllek mindegyikőtöket! Allahu akbar!", majd a táskáját hátrahagyva próbált elmenekülni a helyszínről, de gyorsan elfogták a biztonságiak, a csomag átvizsgálásáig pedig lezárták és kiürítették a terminált. A férfi már ismert volt a rendőrség előtt.

Egy másik férfit is elfogtak, akinek pedig fegyvere volt. A rendőrség vizsgálja a gyanúsítottak motivációit, és hogy van-e kapcsolat közöttük.

Korábban írtuk:

Ki kellett üríteni a Frankfurti Nemzetközi Repülőtér 1-es terminálját szombat este. Egy magára hagyott csomag miatt bombariadó volt, azonban a hatóságok megállapították, hogy veszélytelen.

A Dailymail azt írja, a rendőrök lelőttek egy fegyveres férfit a repülőtéren.

A Bild azt írja, hogy a férfi Allahu akbart kiáltott, mikor lerakta a csomagot, aztán elszaladt. A hajléktalannak hitt férfit és egy másik gyanúsítottat letartóztattak a rendőrök.

A terminálba körülbelül két órával a lezárás után visszaengedték az utasokat, és újra megnyitották a terminál vasútállomását is - írja a DW.com.