Ki kellett üríteni a Frankfurti Nemzetközi Repülőtér egyik terminálját egy gyanús csomag miatt. A rendőrség két gyanúsítottat vett őrizetbe - írja a Dailymail.

Frissítés:

Szombaton késő este a repülőtér szóvivője közölte, hogy a 38 éves szlovén férfit azért közelítette meg a biztonsági személyzet negyed hat körül, mert nem viselt maszkot. A férfi ezután kiáltotta, hogy "Megöllek mindegyikőtöket! Allahu akbar!", majd a táskáját hátrahagyva próbált elmenekülni a helyszínről, de gyorsan elfogták a biztonságiak, a csomag átvizsgálásáig pedig lezárták és kiürítették a terminált. A férfi már ismert volt a rendőrség előtt.

Egy másik férfit is elfogtak, akinek pedig fegyvere volt. A rendőrség vizsgálja a gyanúsítottak motivációit, és hogy van-e kapcsolat közöttük.

Korábban írtuk:

Ki kellett üríteni a Frankfurti Nemzetközi Repülőtér 1-es terminálját szombat este. Egy magára hagyott csomag miatt bombariadó volt, azonban a hatóságok megállapították, hogy veszélytelen.

A Dailymail azt írja, a rendőrök lelőttek egy fegyveres férfit a repülőtéren. 

A Bild azt írja, hogy a férfi Allahu akbart kiáltott, mikor lerakta a csomagot, aztán elszaladt. A hajléktalannak hitt férfit és egy másik gyanúsítottat letartóztattak a rendőrök.

A terminálba körülbelül két órával a lezárás után visszaengedték az utasokat, és újra megnyitották a terminál vasútállomását is - írja a DW.com.