Visszatért Moszkvába Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus, az őt szállító gép vasárnap este landolt a seremetyjevói repülőtéren. Az ellenzéki politikus több hívét őrizetbe vették.

Navalnij Berlinből érkezett, ahol azt követően kezelték kórházban, hogy augusztusban több nyugati laboratórium megállapítása szerint Oroszországban megmérgezték. A Kreml tagadta, hogy köze lett volna az incidenshez.

A Podeda légitársaság gépének a menetrend szerint Vnukovóban kellett volna leszállnia, de azt a repteret lezárták. A rendőrség, a politikus járatának megérkezését megelőzően, őrizetbe vett több ellenzéki aktivisták, köztük Navalnij fivérét, Oleget és a munkatársai közül Ljubov Szobolt és Ruszlan Saveggyinovot és beszorította híveit a váróterem egyik szegletébe. A hatóságok Szentpéterváron is feltartóztattak több, a politikus moszkvai fogadtatására utazni készülő aktivistát és újságírót is.

Az Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus Instagram oldalán közzétett videofelvételről készült képen Navalnij (j) és felesége, Julia egy Moszkva felé tartó repülőgépen ül a Berlin-Brandenburg Nemzetközi Repülőtéren Schönefeldben 2021. január 17-én.Forrás: MTI/EPA/Alekszej Navalnij Instagram profilja/Alekszej Navalnij

Közben bejelentették, hogy valószínűleg nem a vnukovói, hanem a seremetyevói repülőtéren száll majd le gép, egyelőre azonban nem tudni pontosabbat.