Meghalt Benjamin de Rothschild báró, a híres bankbirodalom örököse

economy royals banking Square
This undated picture made available on January 16, 2021 by Gitana S.A press office shows Baron Benjamin de Rothschild, 57 years old, the chairman of the board of directors of Edmond de Rothschild Holding SA, the entity which oversees the Edmond de Rothschild Group, died on January 15, 2021, his family told AFP. (Photo by Yvan Zedda/ Gitana SA/ / Yvan Zedda/ Gitana SA/ / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO /Yvan Zedda/ Gitana SA/ " - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Vágólapra másolva!
A közlemény szerint a holding igazgatóságának elnöke szívinfarktusban halt meg pénteken Pregny-ben, a család svájci, Genf kantonban lévő otthonában.
Vágólapra másolva!

Benjamin de Rothschild, az európai banki világban csaknem 300 éve tevékeny család leszármazottja 1997 óta irányította az apja által 1953-ban alapított és az annak nevét viselő híres bankcsoportot.

Benjamin de Rothschild báró Forrás: AFP/Yvan Zedda/ Gitana Sa/

A főleg privátbanki szolgáltatásokra és vagyonkezelésre szakosodott genfi székhelyű Edmond de Rothschild csoport saját közlése szerint 173 milliárd svájci frank (57 909 milliárd forint) összvagyont kezel.

Benjamin de Rothschild nettó magánvagyonát a Forbes üzleti magazin 1,5 milliárd dollárra (447,5 milliárd forint) becsülte.

A cégcsoport közleménye szerint a férfi "víziókkal rendelkező üzletember volt, szüntelenül fáradozott az örökség megváltoztatásán és modernizálásán a családi értékekkel összhangban". Mint írták,

a bankvezér szenvedélyei közé tartozott a pénzügy, a vitorlázás, az autók és a jó borok.

Emberbaráti tevékenységet is folytatott az Adolphe de Rothschild Alapítványi Kórház révén. A bankárt felesége, Ariane de Rothschild és négy felnőtt lánya gyászolja.