Egy 15 éves kamasz benzinnel lelocsolta és felgyújtotta 11 éves társát egy kelet-szlovákiai falu romatelepén. A szlovák rendőrség vizsgálja az esetet, amely könnyen tragédiába torkolhatott volna - írja az egyik helyi kereskedelmi csatornára hivatkozva a Paraméter.sk felvidéki hírportál.

A Joj TV tudósítása szerint a rendőrséget a 11 éves gyerek apja riasztotta, miután a fia összeégett kabátban és félig leégett hajjal ment haza. Ő mondta el a rendőröknek, hogy mi történt.

Az eset az Eperjesi Kerületben található Pósán történt, ahová a rendőrökön kívül egy bűnügyi technikust is kirendeltek. Amikor viszont ő kérdezte ki az apát, a férfi már mást mondott, konkrétan azt, hogy pusztán véletlen baleset történt. Miközben a fiúk játszottak a benzinnel és a tűzzel, egyikükre az véletlenül ráömlött, de szerencsére a fiam kabátját elborító tüzet sikerült az egyik barátjuknak viszonylag gyorsan eloltalnia.- mondta a megégett fiú apja.

Illusztráció.Forrás: Polícia SR

Noha apa változtatott a történetén, a rendőrök a szülei kíséretében bevitték kihallgatásra a 15 éves állítólagos gyújtogatót.