Megkezdődött a lakosság tömeges védőoltása Oroszországban

orosz, covid, Koronavírus, vírus, járvány, maszk, arcmaszk, védőmaszk, védőfelszerelés Russian COVID-19 vaccine candidate “Sputnik V” City Polyclinic,Moscow,receiving,Sputnik V,vaccine
Moszkvában a 220-as számú Városi Poliklinikán beoltanak egy önkéntest az orosz Sputnik V vakcinával 2020. szeptember 16-án.
Vágólapra másolva!
Oroszországban hétfőn megkezdődött a tömeges lakossági védőoltási kampány a Covid-19 ellen.
Vágólapra másolva!

Anna Popova tisztifőorvos, az orosz fogyasztóvédelmi felügyelet (Roszpotrebnadzor) vezetője korábban közölte, hogy

a lakosság 60 százalékát tervezik beoltani.

Moszkvában a 220-as számú Városi Poliklinikán beoltanak egy önkéntest az orosz Szputnyik V vakcinával szeptember 16-án Forrás: Anadolu Agency via AFP/2020 Anadolu Agency/Sefa Karacan

A vakcinációt jelenleg a Gamaleja Intézet Szputnyik V és a Vektor kutatóközpont Epi-Vac-Corona elnevezésű oltószerével végzik.

A védőoltás önkéntes és ingyenes.

Készek együttműködni más országokkal is

A Rosszija 1 televízió híradója szerint Oroszországban eddig 1,6 millió adag vakcina került polgári forgalomba, és a hónap végéig további kétmillió dózis áll majd rendelkezésre.

Moszkvában eddig mintegy 140 ezer, Szentpéterváron mintegy 18 500 embert oltottak be.

Az első körben a veszélyeztetett társadalmi csoportokat és foglalkozási kategóriákat érintő "kiterjedt" védőoltási kampány december 5-én kezdődött meg Oroszországban.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter hétfői sajtótájékoztatóján megerősítette, hogy Moszkva kész együttműködni más országokkal az új típusú koronavírus elleni vakcináció ügyében.

66 ezer halálos áldozata van eddig a járványnak

A hétfőn közzétett hivatalos adatok szerint Oroszországban az igazolt új koronavírusos fertőzöttek száma az elmúlt napon 22 857-tel 3 591 066-ra emelkedett. A napi növekmény 0,6 százalék, az új esetek 11 százaléka tünetmentes.

Az aktív fertőzöttek száma 546 265, a halálos áldozatoké 471-gyel 66 037-re, a felépülteké pedig 18 333-mal 2 978 764-re emelkedett.

Az országban a járvány kezdete óta több mint 97 millió,

az elmúlt napon pedig mintegy 373 ezer laboratóriumi tesztet végeztek el.

Koronavírusos fertőzés gyanújával 617 328 embert tartanak orvosi megfigyelés alatt.