Elsodort a hétvégén egy snowboardozó férfit a lavina Denver közelében, a Sziklás-hegységben - számolt be a DailyMail.

A 25 éves Maurice Kervin a No Name Peaknél hódeszkázott a Loveland hágó közelében, amikor egyszercsak hatalmas morajlást hallott. Amikor hátrafordult, azt látta, hogy pillanatok alatt óriási repedések keletkeztek a havas hegyoldalon, sőt még a hódeszkája alatt is, és hatalmas hótömeg indult meg a hegy lejtőjén.

Ahogy mondta, tapasztalt snowboardosként azonnal gyorsított, de a lavinát teljesen nem tudta megelőzni.Annak a széle magával ragadta, és körülbelül 300 méteren át sodorta magával.

Hogy mégis életben maradt, mint mondta: annak köszönheti, hogy rutinos síelőként volt a hátizsákjában egy erre a célra kifejlesztett légzsák, amit sikerült a hó alatt aktiválnia, és lényegében még a mentőalakulatok kiérkezte előtt kiszabadítania magát a hó fogságából. 

Maurice-on, aki egyébként komolyabb sérülés nélkül úszta meg élete talán egyik legnagyobb kalandját,  volt egy testkamera is, aminek köszönhetően felvétel készült a baleset első fél percéről, amíg teljesen el nem sodorta a hatalmas hótömeg. A videót itt nézheti meg: