15-en meghaltak, hatan pedig súlyosan megsebesültek Indiában, miután alvó munkások közé hajtott egy teherautó egy autópálya mellett. Az országban gyakoriak a hasonló balesetek, mert a vendégmunkások gyakran a járdán, vagy a sínek mentén pihennek meg hazafelé.

Legalább 15 vendégmunkás meghalt, és hatan súlyosan megsebesültek a nyugat-indiai Gujarat államban, miután elaludtak a járdán egy autópálya mellett, és egy teherautó áthajtott rajtuk kedden helyi idő szerint kora reggel - írja a BBC.

A baleset az után következett be, hogy a teherautó összeütközött egy traktorral, és a sofőr elvesztette az irányítást a jármű felett. 

A cikk szerint a hatóságok vizsgálják az eset körülményeit, a sérülteket pedig a közeli Surat városának kórházába szállították. A munkások az északi Rajasthan államból érkeztek. 

A cikk emlékeztet, hogy Indiában nem ritkák a hasonló balesetek, mert a hazafelé tartó vendégmunkások az út mentén a járdán, vagy akár a sínek mentén alszanak.  Tavaly tizenhat ember halt meg Maharashtra államban, amikor egy tehervonat elgázolta őket, miután elaludtak a vágányokon. Ők akkor egy közeli vasútállomásra indultak el gyalog, mert azt remélték, hogy egy innen induló vonattal hazamehetnek még a koronavírus-járvány miatti lezárások előtt.