A baleset hétfőn történt, amikor az apát, valamint 12 és 8 éves fiait az óceánba sodorta egy hatalmas hullám a kaliforniai San Mateo partjainál. Az apa és a kisebbik fiú kijutott, a 12 éves Arunay azonban nem. A hatóságok felfüggesztették a fiú keresését, az apa még szeretné megtalálni a fia testét - írta a Fox News. 

A hatóságok drónokkal, csónakokkal, helikopterrel, hőkamerával is keresték még az éjszaka során is a fiút, de nem jutottak nyomára - írja a lap.

Az idő múlásával a hatóságok egyre kevesebb esélyt látnak arra, hogy élve megtalálják a fiút, ezért kedden, helyi idő szerint délben felfüggesztették a keresést.

Az apa, Tarun Pruthi egy tévécsatornának azt mondta, nem adja fel a keresést, legalább a fia testét szeretné megtalálni. A balesetre úgy emlékezett vissza, hogy aznap meleg volt, de magasra csaptak a hullámok, ezek elérték a 4-5 métert is. 

Egy ilyen hullám az óceánba sodorta őket, őt és a kisebbik fiút visszasodorta a partra a víz, de a 12 éves Arunayt nagyjából 100 méter messze vitte a víz. Azóta nincs nyoma.