Szerda délután robbanás volt Madrid belvárosában, a Calle Toledo városrészben, és több drámai kép és videó is felkerült a közösségi oldalakra. Egy épület összedőlt, a környéket evakuálni kellett.

A robbanás a belváros La Latina negyedében történt .A felvételeken az látható, hogy egy felrobbant épületből óriási porfelhő száll fel, és egy egész utcát beterít a törmelék - írja a Reuters.

A robbanás oka egyelőre nem ismert, a füst egy felsőbb emeletről száll fel, a felső három emelet semmisült meg szinte teljesen.

A madridi érsekség tulajdonában lévő hat emeletes épület teteje, homlokzata és több oldalfala teljes egészében leomlott. Az ingatlanban irodák, tárgyalótermek és három lakás található.

A katolikus egyház bejelentette, hogy egyik önkéntesük eltűnt.

A robbanás több autót is tönkre tett.

Mentőegységek a helyszínen 2020. január 20-ánForrás: AFP/Gabriel Bouys

A felvételeken az is látható, hogy az utcán emberek tömegei közelednek az eset helyszínéhez, és tanácstalanul állnak a detonáció előtt. A rendőrség megkezdte a környék evakuálását, többek között egy idősek otthonából és egy iskolából menekítették ki az embereket.

A hírek szerint a robbanást gázszivárgás okozta, de ezt még egyelőre nem erősítették meg.

Füst száll fel a robbanás helyén 2020. január 20-ánForrás: MTI/AP/Europa Press/-

A Sky News szerint több ember is megsérült, és egy valaki a romok között ragadt. A helyszínre több rendőrautó és tűzoltó is érkezett.

A mentőszolgálat tábori kórházat állított fel a közelben a sebesültek ellátására, tájékoztatásuk szerint eddig hat könnyű és egy súlyos sérültet szállítottak kórházba.

Madrid polgármestere, José Luis Almeida bejelentette, hogy legalább három ember meghalt - írja az ABC News. Mint mondta, a halálos áldozatok között van egy 85 éves asszony és egy fiatalabb férfi, akinek azonosítása folyamatban van. A harmadik áldozat holttestét egyelőre nem tudták kihozni az épület romjai közül.

A városvezető megerősítette azt a sajtóértesülést miszerint a robbanást megelőzően az épület kazánjának javítását végezték.

A robbanás helyszíne a Puerta de Toledótól nem messze történt, ami egy népszerű turisztikai helyszín a spanyol fővárosban.