Elkezdődtek a tömeges oltások a kínai és orosz vakcinával

koronavírus, vírus, járvány, maszk, arcmaszk, védőmaszk, védőfelszerelés, oltás, vakcina, védőoltás, Petrinja, Horvátország
Egy egészségügyi dolgozó beolt egy férfit Pfizer-BioNTech Covid-19 vakcinával egy petrinjai katonai támaszponton, Zágrábtól mintegy 50 kilométerre 2021. január 2-án, mivel a beteg egy korábbi hatalmas földrengésben elvesztette házát.
Vágólapra másolva!
Több országban is sikeresen zajlik az oltás az orosz Szputnyik V és a kínai Sinopharm-vakcinákkal.
Vágólapra másolva!

Oroszországban január 18-án megkezdődött a tömeges oltás az orosz fejlesztésű Szputynik V vakcinával, amellyel eddig világszerte 1,5 millió embert oltottak be.

Az orosz lakosságot 1300 oltóközpontban juthat hozzá a vakcinához.

Argentína már decemberben kapott 300 ezer főre elegendő vakcinát Oroszországtól, ezzel ott is megkezdődött a lakosság beoltása. Januárban 12-re 70 ezer argentin kapta meg a koronavírus elleni Szputnyik V vakcinát. Az oltási kampány tovább zajlik az országban, január 15-én újabb 300 ezres szállítmány érkezett.

Illusztráció Forrás: AFP/Str

Kínában szintén javában zajlik a tömeges oltás, a Sinopharm hatóanyagával már több mint 10 millió embert oltottak be.

Nemcsak Kínában használják a Sinopharm vakcináját, hanem többek között Bahreinben és az Egyesült Arab Emírségekben is. Az előbbi esetében nagyjából 141 ezer embert oltottak be, utóbbiban pedig 1,2 milliót. Szerbiába január 16-án érkezett meg 1 millió adag a Sinopharm vakcinájából, így ott is megkezdődött az oltás.