Kigyulladt a világ legnagyobb vakcinagyára Indiában, öt ember meghalt

India, koronavírus, vakcinaüzem
Smoke rises after a fire broke out at India's Serum Institute in Pune on January 21, 2021. - A fire broke out on January 21 at India's Serum Institute, the world's largest maker of vaccines, local TV footage showed, but media reports said production of the Covid-19 coronavirus vaccine was not affected. (Photo by - / AFP)
Vágólapra másolva!
Hatalmas füst gomolyog a világ egyik legnagyobb vakcinaüzemében, a tűz több szárnyra is átterjedt. Ebben az üzemben koronavírus elleni oltóanyagokat is gyártanak. A balesetben öten meghaltak.
Vágólapra másolva!

A helyi hatóságok szerint a lángok az üzem egy építés alatt álló részében csaptak fel, de a tűz

nem érintette közvetlenül a koronavírus elleni vakcinák gyártására specializálódott részt

- írja az ABC News. A balesetben öten meghaltak, ezt a város polgármestere is megerősítette. A tűz okát eddig nem sikerült kideríteni - írja a BBC.

Óriási a füst a vakcinaüzemben Forrás: AFP/-

Az indiai Pune városában gyártják az AstraZeneca, vagyis a brit vakcinák egy részét. A vállalat 1 milliárd adag oltóanyagra szerződött le az üzemmel.

Az Indiában Covishield nevű vakcinaként ismert szérum annak a két oltóanyagnak az egyike, melyet az indiai kormány engedélyezett. A dél-ázsiai ország oltási programja - mely az egyik legnagyobb a világon - múlt héten kezdődött.

Az országban augusztusra 300 millió embert akarnak beoltani.