Legalább 32-en meghaltak és több mint 110 ember megsebesült, két öngyilkos merénylet is történt az iraki főváros központjában található piacon.

Korábban 28 halottról és 73 sebesültről lehetett tudni. Sok sebesült állapota továbbra is válságos, így a halottak száma vélhetően tovább emelkedik.

A merényleteket a főváros központjában, a Tajarán téren lévő piacon hajtották végre, a támadás elkövetőjeként egyelőre egyetlen csoport sem jelentkezett. Iraki katonai tisztségviselők ugyanakkor az Iszlám Államot tették felelőssé a történtekért.

Iraki katonai források két, robbanóövet viselő elkövetőt említettek. Jahja Raszúl, a hadsereg egyik szóvivője azt mondta, a merénylők a biztonsági erők elől menekülve robbantották fel magukat.

A merényletben legalább heten meghaltak és sokan megsérültekForrás: Anadolu Agency via AFP/2021 Anadolu Agency/Murtadha Al-Sudani

 Az iraki állami televízió rendőrségi forrásokra hivatkozva azt közölte, hogy sok sebesült állapota válságos.

Irakból 2017 végén űzték ki az Iszlám Állam nevű terrorszervezetet, és bár a szervezet több fegyverese menedéket talált az ország nehezen megközelíthető peremvidékein, a fővárosban és környékén nagy mértékben javult azóta a biztonsági helyzet. Bagdadban a legutóbbi, 27 halálos áldozattal járó öngyilkos merényletet 2018-ban követték el, ugyancsak a Tajarán téren.