Ahogy arról tegnap az Origo is beszámolt, hatalmas robbanás rázta meg szerdán Madrid belvárosát, a madridi érsekség tulajdonában lévő egyik hétemeletes épület felső három emelete semmisült meg. A robbanás után az embereket evakuálták a környékről. A robbanás előtt erős gázszagot lehetett érezni. Legalább négyen meghaltak, köztük az a villanyszerelő, akit azért hívtak ki, hogy ellenőrizze a gázkazánokat.

Egy nős, négygyerekes villanyszerelő is meghalt a robbanásban, akit azért hívtak ki, hogy ellenőrizze a kazánokat az épületben. A szakembert az egyik pap hívta ki, aki észlelte a gázszagot. Érkezése után pár perccel történt a robbanás. Két másik ember mellett egy 36 éves pap is meghalt. Egy tanú beszámolója szerint olyan volt a robbanás, mintha földrengés lenne, de azt is hitte, hogy bomba robbant. 

A halottak mellett tízen megsérültek. A jelenlegi információk alapján egy gázkazán robbant fel - írja az El País.

Füst száll fel az utcában a robbanás helyszínénForrás: MTI/AP/Europa Press/-

Egy 26 éves férfit súlyos sérülésekkel vittek kórházba, egy 53 évest kisebb fejsérüléssel. Egy harmadik férfi szárkapocscsonttörést szenvedett. Két rendőr is kórházba került, sérülésük nem súlyos. 

A robbanás után a felszálló füstöt kilométerekről is lehetett látni. Minden tele volt törmelékkel az utcán, mely autókat is tönkretett, nagyon sokkoló volt - mondta egy járókelő. 

Az érintett épület mellett van egy iskola is, ahova 200 gyerek jár. Szerencsére nem sérültek meg, mert bár éppen szerdán tértek vissza az épületbe, nem az iskola udvarán voltak a robbanás idején.