Madridban le kellett állítani az koronavírus-oltásokat, mert a Pfizer sokkal kevesebbet szállít

Vágólapra másolva!
Madridban leállították a koronavírus-oltásokat, nem tudják beoltani még az egészségügyi dogozókat sem, miután a Pfizer 44 százalékkal kevesebb oltóanyagot szállított a héten, így ezek gyakorlatilag csak a második oltások beadására elengedők. A tartományi kormány a spanyol egészségügyi minisztert hibáztatja, aki a vádak szerint munkája helyett a katalán választásokkal foglalkozik (a katalán szocialista párt jelöltjeként indul a választáson).  
Vágólapra másolva!

"Salvador Illa egészségügyi miniszter szavazatok helyett inkább a vakcinákat számolhatná" - mondta a madridi tartományi elnökhelyettes.

Enrique Ruiz Escudero tartományi egészségügyi miniszter azt mondta, Madridban "már elfogyott az oltóanyag", és ezért kénytelen volt "felfüggeszteni a kórházak oltási programját", a COVID-betegekkel foglalkozó orvosokat és ápolókat sem tudják oltani.

Madrid szerint a spanyol kormány diszkriminálja a tartományt, megváltoztatva az elősztási kritériumokat. Ráadásul Spanyolországban nincsenek olyan fecskendők az oltáshoz, amellyel a maximális adagszámot ki lehet nyerni a dózisokból, így az oltóanyag egyhatoda elveszik.