Véres leszámolás - 25 éve ölte meg mostohagyerekeit és unokahúgát Martin Mendoza

Martin Mendoza, gyilkos, 1996-ban megölt 3 gyereket
Vágólapra másolva!
Napra pontosan negyed évszázaddal ezelőtt ölt meg három gyereket egy férfi az Egyesült Államokbeli, Santa Barbarában. A férfi a két mostohagyerekével és saját unokahúgával végzett, amelyért halálra ítélték. Az ítélet szerint négy másik embert is meg akart ölni. Az egyik lövése pedig a saját gyerekét is súrolta, de a bíróság nem tudta rábizonyítani, hogy őt is meg akarta ölni.
Vágólapra másolva!

Az emberek, akik ismerték 32 éves Martin Mendozát, azt gondolták, hogy egy keményen dolgozó családcentrikus férfi. Senki nem gondolta volna róla - még a saját testvére sem - hogy egy családi vita miatt akár gyilkossá is válhat. A nevadai Carson Cityben éltek a feleségével, Rocioval és öt gyerekükkel, ketten a nő korábbi kapcsolatából születtek, a 13 éves Sandra és a 11 éves Erik. A házasságuk akkor romlott meg igazán, amikor

Martin 1996. január 7-én megverte a 13 éves Sandrát egy övvel azért, mert a lány nem segített neki lemosni az autóját.

A lány szexuális zaklatással is megvádolta a férfit, de ezt később visszavonta. A bántalmazási ügy a bíróságra került, ahol Martin Mendozát elítélték, de a börtönök túlzsúfoltsága miatt csak próbaidőre bocsátották.

Ezalatt az idő alatt a nő elköltözött a gyerekekkel a bátyja házába, San Bernardinoba.

Három héttel később, Martin Mendoza kölcsönkért egy autót és megkérte az unokatestvérét, Jose Delgadot, hogy vigye el őt San Bernardinoba.

Martin Mendoza Forrás: noozhawk.com

1996. január 26-án, korán reggel Mendoza bekopogott sógora házába, az ajtót a 23 éves Angelica Cervantes nyitotta ki, az unokahúga. Azt mondta neki a férfi udvariasan, hogy beszélni szeretne Rocioval, a feleségével, közben azt motyogta, hogy nem ő a hibás a történésekért, mire Angelica visszakérdezett, hogy mire gondol, Mendoza azt mondta:

Bent a gyerekek éppen az iskolába készülődtek, Rocio segített nekik, hogy mindent elpakoljanak. A nő meglepődött, amikor meglátta férjét az ajtóban, kint röviden beszéltek, végül a nő ott hagyta lenyugodni a férfit az előkertben. Közben Angelica mondta, hogy elviszi a gyerekeket iskolába, de Mendoza ellenkezett és azt mondta:

– emlékezett vissza Angelica, aki visszakérdezett, hogy miért nem, mire a férfi azt felelte:

Ennek ellenére a lány szólt a gyerekeknek, hogy üljenek be az autóba, akik elindultak, mire a férfi elővette a fegyverét a nadrágjából. Rocio fejére fogta a pisztolyt és azt mondta:

A vita ezután csak fokozódott, mire

Mendoza figyelmeztetés nélkül kétszer is rálőtt Angelica testvérére, Juliora és a közelében álló apjára, Antoniora.

A golyók egyiküket sem találták el. Ezután Angelica zokogva hívta a rendőrséget, hogy azonnal küldjenek ki hozzájuk egy járőrt. A gyerekek addigra már az autóban ültek, de Angelica egyik öccse, Sergio a vita hallatán kiugrott az autóból és visszaszaladt a házba.

A másik négy gyerek félve az autóban maradt.

Mendoza azt mondta Rocionak, hogy ne hívják a rendőrséget, különben mindenkit megöl. Rocio ekkor nem tudta, hogy Angelica már telefonált nekik.

A férfi kihúzta az autóból a 13 éves mostohalányát, Sandrát, aki korábban szexuális zaklatással vádolta őt, és fegyvert fogott a fejéhez.

Mendoza azt mondta a lánynak, hogy ne sírjon, mert így is, úgy is megöli őket:

A rendőrök közben megérkeztek, Angelica már korábban elmondta a diszpécsernek telefonon, hogy vigyázzanak, mert Mendozánál fegyver van és fenyegetőzik.

Amikor a rendőrök megálltak a ház előtt, Mendoza abban a pillanatban agyonlőtte Sandrát.

Utána gondolkodás nélkül tüzet nyitott az autóban ülő többi gyerekre is.

A golyók a 11 éves mostohafiát és a szintén 11 éves unokahúgát találták el, mindketten meghaltak.

Mendoza ezután a rendőrök felé lőtt, akiket ugyan nem talált el, de ők is viszonozták a tüzet, és eltalálták a férfi vállát. Mendoza a hátsó kertbe menekült, ahol sógora és unokaöccse próbálta elkapni, de végül a rendőrök terítették le a földre.

Martin Mendoza három gyereket ölt meg, a 13 éves Sandrát, a 11 éves Eriket, akik a mostohagyerekei voltak és az unokahúgát, a 11 éves Wendyt.

A férfi 7 éves fia kisebb sérülést szenvedett, a 8 éves fia pedig sértetlenül megúszta a családi drámát.

– mondta Mendoza egykori főnöke, Mark Crook. Az egyik rokona azt mondta, hogy Mendoza:

A nyomozás során kiderült, hogy Mendoza öt nappal a lövöldözés előtt extra lőszereket, ragasztószalagot és kést vásárolt, majd a tervébe beavatta unokatestvérét, Jose Delgadot, aki elvitte őt a sógora házához.

Az ügyész szerint a gyilkosságot előre eltervezték, végül a nyomozás során Delgadot is letartóztatták, aki egyébként elhajtott, amikor a vita elkezdett kibontakozni.

Arra is fény derült a nyomozás alatt, hogy Rocio egy héttel a gyilkosságok előtt költözött el a gyerekkel otthonról, és a férfi már korábban fegyverrel terrorizálta őket. Rocio Servantes azt mondta, hogy sosem bocsát meg magának, mert a férfi valójában őt kereste.

mondta az asszony.

Martin Mendozát 1997. december 24-én halálra ítélték a három gyilkosság miatt.

Azóta is halálsoron van.