Lopással gyanúsít a Dunaszerdahelyi Járási Rendőrkapitányság egy 45 éves nőt, aki egy szlovákiai pénzintézet alkalmazottjaként hozzáfért a kliensek számláihoz, és folyamatosan pénzt lopott tőlük - számoltak be a felvidéki Paraméter hírportálon a nagyszombati kerületi rendőrség szóvivőjére hivatkozva.

Mária Linkesová rendőrségi szóvivő szerint a gyanúsított nőnenk banki dolgozóként áttekintése volt az ügyfelek számláiról, és ha akart, hozzá is fért azokhoz. Rendszeresen kinézett magának egy-egy ügyfelet, általában időseket, akik a megspórolt pénzüket a számláikon tartották. Arra számított, hogy ők ritkábban ellenőrzik azokat, és kisebb az esélye, hogy lebukik. Szóval kivette a pénzt a számlájukról, néha vissza is tett belőle egy keveset, és mindehhez meghamisította az aláírásukat is

- nyilatkozta Linkesová.

A lebukott bankos nő éveken át legalább 9 nyugdíjast károsított meg átszámolva több mint 26 millió forinttal (illusztráció).Forrás: pixabay.com

A rendőrségi nyomozás eddigi állása szerint

9 banki ügyfelet károsított meg, összesen 74 ezer eurót ( 26 millió 620 ezer forint ) lopott el a számlájukról.

Az egyik ilyen esetre épp az egyik károsult figyelmeztette a szlovák rendőrséget.

A gyanúsított középkorú nő szabadlábon védekezhet, ugyanakkor mivel védett személyeken, nyugdíjasokon követte el a bűncselekményt, súlyosabb kategóriába kerül a bűntény megítélése, és háromtól tíz évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik.

Illusztráció.Forrás: Andrea Piacquadio / Pexels

A nagyszombati rendőrszóvivő egyúttal felhívta, elsősorban az idősek figyelmét, hogy amennyiben gyanús pénzmozgásra figyelnek fel a számlájukon, azonnal értesítsék róla a bankjukat. Az idősek ugyan jórészt készpénzzel szeretnek fizetni, amíg számlájukon a megtakarításaik pihennek, de a rendőrség azt javasolja, ha kell közeli hozzátartozójuk segítségével is, de rendszeresen ellenőrizzék le a bankszámlájukat - tette hozzá Mária Linkesová.