Joe Biden egy olyan politikusnőt nevezett ki az Igazságügyi Minisztérium egyik vezetőjének, aki a fekete felsőbbrendűség híve

Horizontal SPEAKING
Kristen Clarke, nominee for Assistant Attorney General for the Civil Rights Division, speaks after being nominated by US President-elect Joe Biden at The Queen theater January 7, 2021 in Wilmington, Delaware. (Photo by JIM WATSON / AFP)
Vágólapra másolva!
Kristen Clarke afroamerikai, demokrata ügyész-politikusnőt nevezte ki Joe Biden az igazságügyi tárca egyik részlegének a vezetőjévé. Clarke előélete azonban olyan ügyektől hemzseg, amelyekből arra lehet következtetni, hogy a fekete felsőbbrendűség híve. Diáktanácsi vezetőként, még 1994-ben például arról írt, hogy a melanin nevű pigment miatt a feketék jobban teljesítenek, mint a fehérek; továbbá meghívta a Harvardra előadni az antiszemita összeesküvés-elméleteket terjesztő, a fekete felsőbbrendűséget propagáló Tony Martin professzort.
Vágólapra másolva!

Joe Biden akkor mint még megválasztott elnök, január 7-én nevezte ki az Igazságügyi Minisztérium polgárjogi részlegének leendő vezetőjévé (Department of Justice Civil Rights Division) az afroamerikai, demokrata Kristen Clarke ügyésznőt, aki szereti saját magát úgy prezentálni, mint aki „harcol" a fehér felsőbbrendűség ellen, bármit is jelentsen ez.

Kristen Clarke Forrás: AFP/Jim Watson

Kristen Clarke jogi tanulmányait a Harvard Egyetemen folytatta. 1994-ben, még diákként publikált az egyetemi lapban, ahol megjelentetett egy olyan cikket is, amelyben kifejtette, hogy

a melanin nevű pigmentnek köszönhetően a feketék jobbak a mentális, a spirituális és a fizikai képességeik tekintetében, mint a fehérek. Következésképpen a feketék felsőbbrendűek

hívja rá fel a figyelmet a Kontra.hu január 29-i cikke és Fox News Tucker Carlson Tonight című január 12-i műsora.

Clarke az egyetemi lapban indoklásképpen még hozzáfűzte, a melanin miatt a fekete csecsemők hamarabb tanulnak meg ülni, kúszni és járni, mint a fehérek.

A valóság ezzel szemben az, hogy

a melanin pigmentnek mindehhez semmi köze sincs, az a bőr, a haj, illetve a szem színéért a felelős.

Az akkor jogászhallgató, magát biológusnak is képzelő Clarke vélhetően a melatonin nevű hormont keverte össze a melaninnal. A melatonin az ember biológiai órájának a szabályozásáért felelős, befolyásolja ugyanakkor az immunrendszert is, de magától értetődően ettől nem tesznek szert „szuperképességekre" sem a feketék, sem a más bőrszínűek.

Az nem világos, hogy olyan jellegű, fatális tévedés mégis hogy jelenhetett meg a világ egyik legjobbnak tartott egyetemén, a Harvardon, főleg 1994-ben, amikor még a „cancel culture" (a demokraták a múlt eltörlésére vagy újraértelmezésére irányuló ideológiája) és a hasonló jelenségek ismeretlenek voltak, bár az is igaz, hogy a fekete felsőbbrendűség zavaros eszméje az Egyesült Államokban már az 1960-as években megjelent.

A fekete felsőbbrendűség téveszméjének a veszélyére a legjelentősebb afroamerikai polgárjogi aktivista, Martin Luther King már 1966-ban felhívta a figyelmet, kijelentve, hogy

Az 1994-es cikk újbóli napvilágra kerülése miatt kirobbant botrányra a Wikipédia pedig úgy reagált, hogy „a biztonság kedvéért" zárolta Clarke szócikkét, annak érdekében, hogy ne nagyon akarja senki jobban részletezni a fenti mondatokat.(Közben ismét elérhetővé vált a Kristen Clarke-szócikk - szerk.)

Biden kinevezettje antiszemita fekete professzort hívott meg a Harvardra

Tucker Carlsonnak a már említett műsorából még az derült ki, hogy szintén 1994-ben, egymás követően több alkalommal, Kristen Clarke meghívta az általa vezetett Harvardi Fekete Diáktanács rendezvényeire előadni az antiszemita botrányairól hírhedtté vált Tony Martin afro-trinidadi (Közép-Amerika) migrációs hátterű professzort.

Tony Martin Forrás: youtube

Tony Martin ekkor a Massachusetts-i Wellesley College tanára volt, aki

elköteleződött a fekete felsőbbrendűség mellett, az afroamerikaiak problémáiért pedig a zsidóságot hibáztatta, úgy 500 évre visszamenőleg, azt állítva, hogy a legtöbb rabszolgakereskedő valójában zsidó volt, az ő leszármazottaik pedig mind a mai napig megkeserítik a feketék életét.

Martin olyan jellegű összeesküvés-elméleteket is terjesztett, miszerint a feketéket elnyomó és kizsákmányoló zsidók uralják a világot, tovább több holokauszttagadó konferencián is részt vett.

Tucker Carlson Tonight műsora elég nagy botrányt váltott ki, ennek hatására január 14-én Kristen Clarke bocsánatot kért, amiért több alkalommal is meghívta Tony Martint előadni, hozzáfűzve, hogy

- közölte a Jewish Telegraphic Agency nevű zsidó amerikai hírügynökség. A melaninügyre azonban nem volt hajlandó reagálni.

Kristen Clarke egyébként még nem vette át az Igazságügyi Minisztérium polgárjogi részlegének a vezetését, erre várhatóan február 1-jén kerül majd sor.