Újra megnyitják a középiskolákat Görögországban

Görögország, Kréta, koronavírus, COVID-19
People are wearing mask in Chania, Crete Island, Greece in August 27, 2020. Mandatory use of mask both outdoors and indoors until September 1, 2020 to limit Coronavirus (COVID-19). (Photo by Nikolas Kokovlis/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A görög kormány pénteken úgy döntött, hogy a jövő héttől újranyithatnak a középiskolák az egész országban, mindazonáltal szigorítanak a korlátozásokon a koronavírus-járvány ellen a fővárosi régióban, amelyben a lakosság csaknem 40 százaléka él.
Vágólapra másolva!

Az óvodák és általános iskolák január 11-i megnyitását követően a görög kormánynak elsődleges fontosságú volt, hogy újranyithassanak a középiskolák.

Athénban, valamint a főváros körzetében a legtöbb üzlet azonban zárva marad,

illetve csak elvitelre, továbbá házhoz szállításra vállal rendelést.

Maszkot viselő járókelők Krétán Forrás: NurPhoto via AFP/Nikolas Kokovlis/NurPhoto/Nikolas Kokovlis

Az intenzív ágyak 61 százaléka foglalt

Az EFE spanyol hírügynökség megjegyzi: a vírus terjedése az elmúlt hetekben szükségessé tette, hogy kevésbé lazítsanak a korlátozásokon, és óvatosabbak legyenek az intézmények újranyitását illetően.

Szakértők azután javasolták az említett intézkedéseket, hogy

egyik napról a másikra mintegy 400-ról ezer fölé nőtt a naponta feljegyzett koronavírus-fertőzöttek száma.

Az egészségügyi minisztérium szerint a fővárosi régióban - ahol az esetek csaknem felét regisztrálták - az intenzív osztályokon található ágyak 61 százaléka foglalt, miközben nő a kórházi kezelésre szorulók száma, az elmúlt napokban többen kerültek kórházba, mint ki onnan a koronavírus miatt.

Görögországban az elmúlt nap során 941-el 155 678-ra nőtt a koronavírus-fertőzöttek, és 22-vel 5764-re a fertőzés halálos áldozatainak száma.