Magyar vállalat nyerte el a Föld negyedik legnépesebb országa, Indonézia egészére kiterjedő elektronikus útdíjhálózat kiépítését - közölte a külgazdasági és külügyminiszter szombaton közösségi oldalán.

Szijjártó Péter azt írta: ez a valaha volt egyik legnagyobb mértékű magyar technológiai export, amellyel a győztes magyar cég több mint 300 millió dolláros beruházást valósít meg. 

Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter.Forrás: foto: Borsos Matyas/Borsos Matyas

A győztes magyar cég nemcsak kiépíti, de országszerte üzemelteti is majd az elektronikus útdíj-rendszert Indonéziában - tette hozzá Szijjártó. A külgazdasági és külügyminiszter szerint a beruházás újabb egyértelmű bizonyíték arra, hogy a magyar technológia világszinten versenyképes, hiszen európai és ázsiai versenytársak sorának legyőzésével vezetett az út a sikerhez Jakartában.
Büszkék vagyunk a Roatex Zrt. sikerére és örülünk, hogy segíthettük útjukat. Ahogy eddig is, úgy a jövőben is szövetségesünk lesz minden olyan magyar vállalat, amely kész befektetni a külpiaci sikerek érdekében - jelentette ki Szijjártó Péter.