Újdelhiben robbanás volt az izraeli nagykövetség előtt, a nagykövet szerint terrortámadás történt

robbantás indiában
Az indiai biztonsági szolgálat tagjai az izraeli nagykövetség épülete előtt elkövetett robbantást követően Újdelhiben 2021. január 30-án. A detonáció következtében senki sem sérült meg.
Vágólapra másolva!
Kisebb robbanás történt pénteken az indiai fővárosban az izraeli nagykövetség közelében. Bár személyi sérülés nem történt, de a külképviselet ablakai betörtek. A nagykövet szerint terrortámadás történhetett Újdelhiben - írja a Hindustan Times.
Vágólapra másolva!

Az indiai hírportál beszámolója szerint erre utal minden jel, ugyanis a nyomozók a robbanás helyszínén egy borítékot is találtak, amelyet az izraeli nagykövetségnek címeztek, és amelyben megfenyegették az ott dolgozókat.

- jelentette ki szombaton reggel Ron Malka, India izraeli nagykövete, aki hozzátette:

Új-Delhi és Tel-Aviv között teljes együttműködésben folyik a robbantás kivizsgálása.

Az indiai biztonsági szolgálat tagjai az izraeli nagykövetség épülete előtt elkövetett robbantást követően Újdelhiben 2021. január 30-án. Forrás: MTI/EPA/-

Persze több feltételezés is hever az asztalon. De tegnap, amikor ezt a terrortámadást végrehajtották, pontosan aznap ünnepeltük Izrael és India közötti diplomáciai kapcsolatok létrejöttének 29. évfordulóját.

- tette hozzá Malka. Az ünnepségen egyébként jelen volt az indiai elnök és miniszterelnök is.

A detonáció következtében senki sem sérült meg. Forrás: MTI/EPA/-

A kiserejűnek minősített pokolgépes robbantásban nem sérült meg senki, de betörtek a nagykövetség épületének ablakai.

Subrahmanyam Jaishankar, indiai külügyminiszter biztosította a Tel-Aviv-i vezetést, hogy mindent megtesznek a nagykövetségük védelméért, ahol azonnal megduplázták az őrséget.