Vizsgálat indulhat a Biden család korrupciógyanús ügyei miatt

Hunter és Joe Biden
Vágólapra másolva!
Egy hét alatt meghaladta a 200 ezret az aláírások száma azon a petíción, amelyben a Judicial Watch azt kéri az amerikai igazságügyi minisztériumtól, hogy induljon nyomozás Joe Biden és fia, Hunter Biden korrupciógyanús ügyei miatt, amelyeket – mint a petíció indítói állítják – egyebek mellett Kínában és Ukrajnában is folytattak, írja a V4NA nemzetközi hírügynökség. 
Vágólapra másolva!

Az amerikai Judicial Watch nevű konzervatív alapítvány, oknyomozó szervezet – mely küldetésének tekinti a közviszonyok átláthatósága és az elszámoltathatóság erősítését – online petíciót indított néhány napja annak érdekében, hogy a washingtoni Igazságügyi Minisztérium kezdjen vizsgálatot a Biden család korrupciógyanús ügyletei miatt.

Hunter és Joe Biden Forrás: Origo

A Change.org oldalon

a petíció aláíróinak a száma szombat délutánra meghaladta a 218 ezret.

A célként megjelölt 300 ezer aláírás ebben a tempóban akár hétfőre, vagy még korábban is meglehet.

A Judicial Watch elnöke, Tom Fitton a konzervatív Washington Times-hoz is eljuttatott írásában felhívta a figyelmet arra:

Fitton kiemelte azt is:

Fitton szerint „több mint elegendő" bizonyíték áll rendelkezésre a nyomozás megindításához.

A Judicial Watch vezetője leszögezte: az ügy sürgős. Fitton állásfoglalásában hosszan sorolja a vádakat és azok bizonyítékait, végül hozzáteszi: az éveken keresztül folyó, Donald Trump volt elnök elleni nyomozások után – amelyek dollármilliókba kerültek – az amerikaiak megérdemlik, hogy megtudják – például –,

mi lehet Kína szándéka Joe Bidennel.

Fitton azt állítja:

– teszi fel a kérdést Fitton, aki szerint a Joe Biden felügyelete alatt álló igazságügyi minisztériumtól nem várható érdemi segítség az ügyben, így külön tanács kinevezésére van szükség a nyomozások elindítása és lefolytatása érdekében.

A Judicial Watch elnöke arról is ír a szervezet Biden-korrupcióval foglalkozó oldalán, hogy Soros György milliárdos radikális baloldalisága Amerika legnépesebb megyéjében, Los Angelesben (amelynek székhelye az azonos nevű város - szerk.) egyre nagyobb tempóban terjed az általa támogatott, kerületi ügyésznek megválasztott George Gascónnak is köszönhetően.

George Gascón arról híresült el, hogy a radikális baloldali Black Lives Matter mozgalom támogatójaként azt ígérte, kevesebb bűnöző fog rács mögé kerülni.

Kinevezése után például Los Angeles demokrata polgármestere, Eric Garcetti kötelezte hivatalának összes alkalmazottját, hogy részt vegyen egy „faji előítéletek elleni" képzésen, amelyet egy Soros Nyílt Társadalom Alapítványai által finanszírozott csoport vezet.