Több ezren vettek részt egy ortodox rabbi temetésén Jeruzsálemben

Izrael, temetés
Thousands of Ultra-Orthodox Jews attend a funeral procession for the Head of the Brisk Yeshiva, Rabbi Meshulam Dovid Soloveitchik in Jerusalem on January 31, 2021, following his passing aged 99 due to months-long illness compounded by the coronavirus. (Photo by MENAHEM KAHANA / AFP)
Vágólapra másolva!
Meghalt 99 éves korában Meshulam Dovid Soloveitchik izraeli ortodox rabbi koronavírus-fertőzés következtében. Jeruzsálemi temetése alkalmából több ezer tisztelő gyűlt össze, megsértve ezzel a koronavírus-járvány ellen hozott korlátozó intézkedéseket.
Vágólapra másolva!

Izrael jelenleg a harmadik országos lezárását éli, azonban a temetésre összegyűlt tömeget a rendőrség nem oszlatta fel. Benny Gantz védelmi miniszter tweetjében azt írta az esettel kapcsolatban, hogy gyerekek és családok millió vannak otthon betartva a szabályokat, miközben mások ezrével vesznek részt egy temetésen, ráadásul a többségük még maszkot sem vett fel - írja a BBC.

Forrás: AFP/Menahem Kahana

Izrael más nemzetek előtt áll a lakosság oltottsága tekintetében. Az ország 9 millió lakosának több mint egyharmada kapta már meg az első adagot, és mintegy 1,7 millióan kapták meg a második adagot is.