Katalin hercegné arra kérte a szülőket, hogy vigyázzanak a saját lelki egészségükre is - videó

Kate Middleton cambridge-i hercegné
Kate Middleton cambridge-i hercegné, aki maga is 3 kisgyerek édesanyja.
Vágólapra másolva!
Kate Middleton cambridge-i hercegné hétfőn megosztott egy videót, amelyben arra kérte a szülőket, hogy a koronavírus miatti elrendelt zárlat alatt gyerekeik és felmenőik mellett vigyázzanak a maguk mentális egészségére is ebben a rendkívüli, kihívásokkal teli időszakban - számolt be a brit METRO hírportál.
Vágólapra másolva!

Kate a gyerekek mentálhigiénés hetének apropóján töltött fel egy, a mobiltelefonjával rögzített videót az egyik közösségi oldalára.

Abban azt is elmondta, hogy az anyáknak és apáknak elsősorban önmagukkal kellene példát mutatniuk gyerekeik számára.

Kate Middleton cambridge-i hercegné, aki maga is 3 kisgyerek édesanyja. Forrás: TWITTER/KensingtonRoyal

A bezártsággal küzdő fiataloknak pedig azt üzente, hogy ezekben a vészterhes időkben

próbálják meg magukat elfoglalni, illetve ahogy fogalmazott, kifejezni olyan dolgokon keresztül, mint a fényképezés vagy a zenehallgatás, vagy például fedezzék fel a versolvasás élményét, annak minden szépségével.

Katalin hercegné egyébként 2015 óta a királyi fővédnöke a Place2Be gyermekgyógyászati jótékonysági szervezet általi kezdeményezésnek, amelynek egyik fontos eleme, hogy minden év elején meghirdetik a gyerekek mentálhigiénés hetét, amely kampányban a gyerekek és fiatalok lelki egészségének megőrzése fontosságára hívják fel a figyelmet.

- mondta rövid videójában a hercegné.

- tette hozzá a 39 éves cambridge-i hercegné, aki maga is 3 kisgyerek - György cambridge-i herceg (7), Sarolta cambridge-i hercegnő (5), Lajos cambridge-i herceg (2) - édesanyja.