80. házassági évfordulóját ünnepelte Anglia legidősebb házaspárja

Vágólapra másolva!
80. házassági évfordulóját ünnepelte január elején Anglia legidősebb házaspárja. Ron és Beryl tizenévesen szerettek egymásba, két lányuk, hat unokájuk, 10 dédunokájuk és egy ükunokájuk született.
Vágólapra másolva!

A 100 éves Ron Golightly és a 98 éves Beryl január 8-án ünnepelték a 80. házassági évfordulójukat.

- mondta a Metronak Anglia legidősebb házaspárja.

Hivatalos fotós sem volt az esküvőn

A pár tizenévesen találkozott először - a férfi 16, a nő 14 éves volt, - és azóta elválaszthatatlanok. Az első pillanatról Ron azt mondta a lapnak, hogy

amint meglátta Berylt tudta, hogy feleségül fogja venni.

Az esküvőre végül 1941-ben került sor, amikor Ron eltávozást kapott a hadseregtől. A katonaság korábban kétszer is törölte Ron eltávozását, az esküvőt így nagyon gyorsan kellett megszervezniük, amint adódott alkalom. A párnak még hivatalos fotóst sem sikerült szervezni az időpontra, így végül egy járőkelőt kértek meg, hogy készítsen róluk egy képet.

A kommunikáció a titok szerintük

A párnak két lánya, hat unokája, 10 dédunokája és egy ükunokája született.

A január 8-i házassági évfordulójukra a királynőtől is kaptak képeslapot,

ami már a negyedik ilyen üdvözlőkártyájuk, hiszen a pár korábban a 70., illetve a 75. évfordulójára, és Ron 100. születésnapjára is kapott egyet.

Beryl szerint a házasságuk titka a kommunikáció, sosem hagyják, hogy a viták elhúzódjanak közöttük. A hosszú élettel kapcsolatban pedig a pár azt mondta, hogy a titok az egészséges táplálkozásban és a rendszeres mozgásban van. Egyik lányuk, Sue a lapnak azt mondta, hogy a családtagok nagyon közel állnak egymáshoz, és nagyon sajnálják, hogy most nem tudták együtt ünnepelni a szülei évfordulóját.