Angliában 11 hónap után felébredt a kómából egy 19 éves fiú. A családja nagyon örül annak, hogy egyre jobban van, de még nem tudják, hogy hogyan mondják el neki, hogy koronavírus-járvány van a világon.

Joseph Flavillt tavaly március 1-jén sétálás közben elütötte egy autó a staffordshire-i Burtonon városban.  A 19 éves fiú a baleset után kómába esett, és azóta a Leicesteri Kórházban feküdt. De nemrég kinyitotta a szemét, és már a végtagjait is tudja mozgatni - írja a Metro. Arról viszont semmit sem tud, hogy időközben világjárvány tört ki. 

A családja nagyon boldog, hogy Joe szépen fejlődik. Tényleg próbál kapcsolatot teremteni, pislog, mosolyog. Kérésre felemeli a végtagjait - mesélte nagynénje Sally Flavill-Smith. 

Nagyon jól halad. Meg kell próbálnunk pozitívnak maradni. Mindenképpen fejlődik.

Joseph Flavill - aki kitűnő tanuló volt a baleset előtt - az elmúlt időben kétszer is elkapta a koronavírust.  Először még akkor, amikor kómában volt, és egyszer az után, hogy magához tért.

Joe-t a korlátozások miatt csak édesanyja tudja látogatni, illetve ameddig koronavírusos volt, ő sem, mert a fiú karanténba került.

A családjával és a barátaival FaceTime-on tartják a kapcsolatot. Amikor meglátja az ismerős arcokat, rögtön felcsillan a szeme - mesélte nagynénje.

Ez a legjobb dolog, ami történt mostanában, kevésnek tűnhet, de valójában nagy előrelépés. Nagyon nehéz, hiszen tudjuk, hogy magánál van, de hogyan magyarázzuk el a járványt valakinek, aki kómában volt? 

Joe a balesete előtt nemcsak jó tanuló volt, hanem sokat sportolt is, ezért a családja azt szeretné, ha mihamarabb elkezdhetne gyógytornázni, de a járvány miatt ez szinte lehetetlen. A fiú tanulmányai után egy évig utazni szeretett volna, ezért a családja és barátai gyűjtésbe kezdtek, hogy ez az álma megvalósuljon.