Betört egy óvodába, és megszúrta az ott élő teknőst egy amerikai férfi

teknős teknősbéka teknőc
Nyíregyháza, 2013. december 27. Háromhetes sarkantyús teknős (Geochelone sulcata) a Nyíregyházi Állatparkban 2013. december 27-én. Az állatkertben 12 felnőtt példány él, a faj a Föld harmadik legnagyobb szárazföldi teknőse. MTI Fotó: Balázs Attila
Vágólapra másolva!
Betört egy óvodába, annak kertjében őrjöngött, majd egy fakaróval megszúrt egy szárazföldi teknőst egy férfi amerikában - írja a Metro.
Vágólapra másolva!

A támadás a kaliforniai San Jose város egyik óvodájának kertjében történt. Az állatkínzással vádolt 40 éves George Robles szombat reggel

olyan súlyosan bántalmazta a 40-70 év közötti Michelangelo névre hallgató Sarkantyús teknőst, hogy sürgősségi műtétre volt szüksége.

A férfit őrizetbe vették, jelenleg beszámíthatóságát vizsgálják.

Tammy Lariz, a Play 'N' Learn Preschool társtulajdonosa azt monda, hogy megrémült amikor szombat reggel felfedezte Michelangelót, aki tiszta vér volt. Azt hitte nem éli túl a támadást.

Mintegy 70 fő 18 hónapos és 5 év közötti gyerek szereti és gondozza a teknőst, akit négy éve fogadtak örökbe. A gyerekek nevezték el Michelangelónak a Tini Nindzsa Teknőcök mese után.

A megsérült teknőst azután találták meg, hogy az intézmény egyik szomszédja értesítette a rendőrséget, hogy az udvaron egy férfi őrjöng és tör-zúz.

A kiérkező rendőrök örizetbe vették a menekülő férfit. Akit állatkínzással és vandalizmussal vádolnak.

Tammy Lariz szerint egy gereblye nyele volt az állat páncéljába.

A teknős annyira félt, hogy nem volt hajlandó előbújni a páncéljából. valahányszor megmozdult, szivárgott belőle a vér - mesélte.

Michelangelón végül egy három órás műtétet hajtottak végre.

A nyél szerencsére nem volt hegyes, így bár betörte a páncélt, de nem szúrta meg állat testét, csak zúzódásokat okozott.

Így a teknős felfog épülni, bár a páncélja már sosem lesz olyan mint korábban.