Az osztrák kancellár szerint nem azt kell nézni, hogy honnan érkezik egy koronavírus elleni vakcina

KURZ, Sebastian
Bécs, 2020. november 14. Sebastian Kurz osztrák kancellár plexiüvegfal mögött egy bécsi sajtóértekezleten 2020. november 14-én. Itt a koronavírus-járvány miatt újabb korlátozó intézkedéseket jelentettek be: egész napra kiterjesztik a kijárási korlátozást, továbbá bezárnak és digitális oktatásra állnak át az iskolák, valamint csak a létfontosságú árucikkekkel kereskedő üzletek maradhatnak nyitva. MTI/EPA/Christian Bruna
Vágólapra másolva!
Az Európai Gyógyszerügynökségnek (EMA) a kínai és az orosz oltóanyagok engedélyezését is meg kell vizsgálnia - jelentette ki Sebastian Kurz osztrák kancellár.
Vágólapra másolva!

A kancellár azt kérte, hogy ne legyenek "geopolitikai tabuk" az egyes oltóanyagok jóváhagyásakor. Minden újabb hatásos és engedélyezett oltóanyag nagyon fontos a járvány elleni küzdelemben - mondta.

Sebastian Kurz osztrák kancellár Forrás: MTI/EPA/Christian Bruna

Úgy fogalmazott, az amerikai Pfizer és Moderna vállalatok, vagy az AstraZeneca-vakcina sikerei ugyanolyan jelentősek, mint az orosz vagy a kínai fejlesztéseké. Véleménye szerint csak nemzetközi munkával lehet a járványt véglegesen leküzdeni.