Washington felgyújtásával fenyegetőzve vonult utcára a radikális baloldal – videók

Vágólapra másolva!
Ezúttal a szövetségi fővárosban, Washingtonban vonult fel több radikális baloldali csoportosulás, köztük az erőszakos fellépéseiről hírhedt Antifa, a Black Lives Matter (BLM) és a hozzájuk kötődő LMBTQ-szervezetek. A szélsőségesek törtek-zúztak, rátámadtak a rendőrökre, miközben Washington felgyújtásával fenyegetőztek. A radikális baloldal vélhetően Joe Biden megválasztása ellenére is azért vonul fel rendszeresen, hogy nyomást gyakoroljon a demokrata elnökre annak érdekében, hogy véletlenül se húzzon középre, hanem az ő szélsőséges terveiket valósítsa meg.
Vágólapra másolva!

A Fox News és a Post Millennial beszámolói alapján az Antifa és a BLM közös szombati, washingtoni erődemonstrációját két helyi anarchista csoportosulás, a Total Liberation Collective és a Palm Collective szervezték, az esemény neve az volt, hogy „DC Queer and Trans Black History March and Rally" (fővárosi queer és transz nemi identitású feketék történelmi menetelése és felvonulása).

A résztvevők – a félelemkeltés céljából – tetőtől talpig feketébe öltöztek, az arcukat eltakarták,

sokaknál Antifa-zászló, illetve az LMBTQ, a transz és a BLM-mozgalom jelképeinek a fura keveréke volt látható.

A felvonulás délután 14 óra körül kezdődött, de csak éjjel ért véget. Estére szabadultak el az indulatok, amikor

a radikális baloldaliak erőszakra felbujtó üzeneteket skandáltak,

mint például „Ha nem kapjuk meg, amit akarunk, akkor felgyújtjuk a várost", „Minden rendőr gazember és gyilkos".

Amikor a tömeg a belvárosba ért,

bezúzta több bolt kirakatát, valamit rátámadtak egy étterem teraszán ülő vendégekre,

kárt téve a vendéglátóhely bútorzatában is.

Az étterem védelme érdekében rendőröket vezényeltek ki, akikre szintén rátámadtak a radikális baloldaliak.

Egyesek közülük

a rendőrséget a hírhedten feketeellenes, korábban a nyílt fizikai atrocitásoktól sem visszariadó Ku-Klux-Klannal (KKK) azonosították, mások pedig a szerintük létező „amerikai fasizmus" ellen tiltakoztak.

Konzervatív sajtókommentátorok kiemelték, hogy bár a rendőrök biztosították a felvonulást, illetve az étterem vendégeit próbálták megvédeni az erőszakos Antifa- és BLM-aktivistáktól, de mégis aránytalanul kevesen voltak a rendbontókhoz képest, külön hangsúlyozva:

míg Joe Biden beiktatását közel 30 ezer rendőr, nemzeti gárdista és titkosszolgálati munkatárs védte, addig a radikális baloldallal szemben nem mer, és valószínűleg nem is akar határozottabban fellépni a demokrata vezetésű Washington, illetve a Fehér Ház sem.

Sok újságíró a Nemzeti Gárdát hiányolta a szélsőségesek szombati erődemonstrációjáról, amit csak az elnök vezényelhet ki, mivel a főváros szövetségi hatáskörbe tartozik, a Gárda bevetése Washington egyébként demokrata polgármesterének sem áll a jogkörében.

A radikális baloldal pedig rendszeresen kihasználja azt, hogy a demokrata vezetés velük szemben ennyire engedékeny, annak érdekében, hogy nyomást gyakoroljon Joe Biden elnökre,

hogy véletlenül se mozduljon el centrista irányba, hanem az ő szélsőséges agendájukat valósítsa meg, legalább részlegesen.