Két brutálisan összevert ikerpárhoz riasztották a michigani rendőröket nemrég az Egyesült Államokban. Mindkét gyereket azonnal kórházba vitték, de egyikük életét már nem lehetett megmenteni. A 13 hónapos kisfiú belehalt a sérüléseibe. Az egyik rendőr azt mondta, ilyen szörnyűségeket korábban soha nem látott.  

A 35 éves amerikai James Edward Gibson, és ugyanennyi idős élettársa, Lisa Marie Reed rendszeresen verte a nő 13 hónapos ikerfiait, Zyairét és Ziont.

Gibson nem volt a vér szerinti apja a gyerekeknek, de már egy ideje együtt élt a nővel és a fiúkkal.

Július 28-án a rendőrök gyerekbántalmazásról kaptak bejelentést. Amikor elmentek a megadott címre, mindkét kisfiút súlyos állapotban találták. 

A fiúkat azonnal kórházba vitték, egyikük,

Zyarie életét már az orvosok sem tudták megmenteni. A kisfiún 28 bordatörést, combcsonttörést és szem környéki sérüléseket is találtak. Ezenkívül az ő és a testvére teste is tele volt sérülésekkel.

Reedet azonnal letartóztatták, míg barátja, Gibson az egyik rokonához menekült a rendőrök elől, végül itt fogták el.

Az egyik rendőr elmondta, ez volt a legdurvább gyerekbántalmazási ügy, amit élete során látott.

A gyerekek feje, arca és füle is össze volt verve. Egyikük bele is halt. Ez a legrosszabb, amit valaha láttam"

 - mondta.

Nemcsak a halott kisfiúnak, hanem testvérének, Zionnak is több csontja eltört, és test szerte sérülések borították. A rendőrök szerint Gibson rendszeresen ütötte-verte a fiúkat.

Az anya egyik rokona, Jennifer Reed szerint, mivel Reed autista, nem mindig tudja jól kezelni az érzelmeit, és könnyen befolyásolható, barátja pedig kihasználta ezt, és gyakran manipulálta:

Túlságosan is az anyát okolja mindenki, miközben mentális problémái miatt nem mindig tudja, hogyan kell helyesen reagálni. Különösen egy ilyen érzelmileg megterhelő helyzetben"

- mondta a nő.

Az ügyész szerint Zyarie élete 13 hónapjának legalább a felét súlyos bántalmazásban töltötte.

Reed és barátja ellen

gyerekgyilkosság és gyerekbántalmazás miatt vádat emeltek, a férfival szemben pedig még azért is, mert rátámadt a velük szemben intézkedő rendőrökre.

Gibsont és Reedet a tárgyalás napjáig letartóztatásban fogják tartani - írja a Mirror.