Egy kevésbé orwelli világban a Time magazin „A 2020-as választásokat megmentő árnyékkampány titkos krónikája" című cikke az év leleplezése lenne - írja elemzésében az Alapjogokért Központ. A hetilap egy olyan "összeesküvésről" és "árnyékkampányról" (az ő kifejezéseik) ír, mely jelentősen alakította a 2020-as amerikai elnökválasztás menetét: "a háttérből manipulálta a közhangulatot, megváltoztatta a szabályokat, irányította a médiát és ellenőrizte az információáramlást". Ami igazán döbbenetes: a szerző mindezt helyesli.

A cikk szerzője, Molly Ball nevesíti az összeesküvés több kulcsszereplőjét, akik egytől egyig a Demokrata Párthoz köthető választási szakértők, NGO-k és adatfeldolgozó cégek.

Joe Biden és felesége, Jill Biden a beiktató ünnepésgen Washingtonban január 20-ánForrás: Getty Images/Alex Wong

Részletesen leírja, hogy ezen szereplők hogyan avatkoztak be a választások lebonyolításába november 3-a előtt és hogyan fenyegettek megtorlással mindenkit, aki megkérdőjelezte utána az eredményt.

Azonban a szerző mindezt liberális propagandamázzal borítja, és azt állítja: "nem elcsalni akarták a választást, hanem megerősíteni azt."

A másik értelmezés persze az - teszi hozzá az Alapjogokért Központ -, hogy a liberális globalisták nyíltan követelik a közvéleménytől: a tényeknek és a józan észnek fittyet hányva igaznak fogadja el az ő értelmezésüket, mely egy általuk is manipuláltnak tartott választást a demokrácia győzelmének tart.

A teljes elemzés itt olvasható: