A korrupt, elmenekült királynak távollétében is hízelegni kell a spanyol állami tévében 

Juan Carlos, I. János Károly spanyol király, Spanyolország
LUXEMBOURG, LUXEMBOURG - MAY 04: King Juan Carlos of Spain aattend the funeral of Grand Duke Jean of Luxembourg on May 04, 2019 in Luxembourg, Luxembourg. (Photo by Patrick van Katwijk/WireImage)
Vágólapra másolva!
Botrány történt a spanyol állami tévé reggeli műsorában, miután az adásszerkesztő az egyik feliratban Leonor hercegnő brit tanulmányát ahhoz hasonlította, mint amikor nagyapja, I. János Károly korrupciós ügye miatt menekült el az országból.
Vágólapra másolva!

A spanyol állami tévé reggeli műsorában Leonor hercegnő külföldi tanulmányairól beszéltek. Az adásszerkesztő eközben a képernyőre a következő feliratot tette: "Leonor elmegy Spanyolországból, mint a nagyapja" - utalva ezzel I. János Károlyra, aki tavaly nyáron hagyta maga mögött hazáját,

miután ismét elővették aktáját egy korrupciós ügyben.

A csatorna nyilvánosan kért elnézést a történtekért, és kirúgták a műsor szerkesztőjét, aki szintén megszólalt a történtek után. Bernat Barrachina Twitter-oldalára kitett egy mondatot: "Menesztettek, mint Leonor nagyapját", majd csatolt hozzá egy videót, melyben I. János Károly azt mondja: