A Soros György amerikai tőzsdespekulánshoz köthető Amnesty International áljogvédő szervezet egy olyan ügy miatt kéri az Európai Bizottság elnökének a fellépését Lengyelország ellen, amelyet több fórumon is cáfoltak már az illetékesek – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Hiába cáfolta már mindenki, hogy Lengyelországban LMBTQ-mentes övezetek lennének, úgy tűnik a Soros-hálózat zászlóshajója nem tudja elengedni a témát. Mi több, az Amnesty International Ursula von der Leyent, az Európai Bizottság elnökét még fel is szólította.

Az Amnesty szerint az úgynevezett LMBTQ-mentes övezetek megsértik az emberek alapvető jogait és semmibe veszi az EU-s szerződéseket.

"Von der Leyen elnök, ideje cselekedni" - írta a szervezet Twitteren.

A Soros-szervezet azonban egy többször cáfolt fake news alapján hergel Lengyelország ellen.

Mateusz Morawiecki, lengyel miniszterelnök még tavaly októberben egy lapinterjúban jelentette ki, hogy nem léteznek a zónák és lengyel újságírók ezt a hamis információt külföldön terjesztik.

A teljes baloldali világsajtó foglalkozott az elmúlt hónapokban az LMBTQ-mentes övezetekkel. Az Amerikai Lengyel Nagykövetség közleményben tette helyre a CNN-t. A dokumentumban közölték, hogy egy LMBTQ-aktivista helyezte el a jelzéseket és nem a helyi önkormányzatok.

Az LMBTQ-mentes övezetekről szóló híreket Bart Staszewski aktivista kezdte el kampányszerűen terjeszteni. Staszewski több települést is felkeresett, amelyek határába kifüggesztett egy "LMBTQ-mentes övezet" feliratot.

Maciej Swirkski, a Lengyel Rágalmazás-ellenes Liga vezetője el is mentette a képet és a bejegyzést archiválták bizonyítékként az ellene folyó perekhez. Hozzátette, hogy már két per is folyik az aktivista ellen, de mégis kitartóan rágalmazza a lengyel önkormányzatokat.

Staszewski egyébkéntaz Obama Foundation lengyelországi vezetője. Akárcsak Zuzanna Rudzinska-Bluszcz, aki lengyel ombudsman lenne és Soros-szervezetek segítették az aláírásgyűjtését.

Az Amnesty International amúgy folyamatosan a lengyel kormány ellen hergel, részt vett a Lengyelországról készült LIBE-jelentés előkészítésében is.

A szervezet lengyelországi irodája az abortusztörvényt is napirenden tartja. Facebook-oldalukon azt írják, hogy "az abortusz emberi jog" és arra biztatnak mindenkit, hogy írja alá az általuk indított petíciót.

Láthatóan a tüntetőket is hergelik, az egyik bejegyzésükben leírják, hogy Argentínában, Észak-Írországban és Dél-Koreában is sikeresen harcoltak a nők a "jogaikért".