Ötnapos karantént rendeltek el a brit vírusmutáció miatt az ausztráliai Melbourne-ben

koronavírus, Ausztrália, tesztelés, koronavírusteszt
Dandenong, 2020. december 31. Koronavírus-tesztelésre váró autósok sorakoznak egy mobil tesztállomás előtt a Melbourne szomszédságában fekvő Dandenongban 2020. december 31-én. MTI/EPA/AAP/James Ross
Vágólapra másolva!
A rendkívül fertőző brit koronavírus-mutáció járványgóca alakult ki egy melbourne-i hotelben, ahol a külföldről visszatérő utazókat helyezik karanténba. Eddig tizenhárom beteget találtak a szállodában - közölte Daniel Andrews victoriai miniszterelnök.
Vágólapra másolva!

"Mivel nagyon fertőző, és gyorsan terjed (a vírusmutáció), meg kell szakítani a láncolatot" - hangsúlyozta Andrews újságíróknak nyilatkozva.

Mint mondta,

azt kell feltételezni, hogy a lakosság körében több eset is van,

mint amit sikerült kimutatni, és a vírusvariáns minden eddiginél gyorsabban terjed.

Koronavírus-tesztelésre váró autósok sorakoznak egy mobil tesztállomás előtt a Melbourne szomszédságában fekvő Dandenongban Forrás: MTI/EPA/AAP/James Ross

A korlátozások értelmében

a lakosoknak otthon kell maradniuk,

kivételt képez a nélkülözhetetlen munkák elvégzése, az orvoslátogatás, az élelmiszer-vásárlás, illetve az edzés. Emellett mindenhol maszkot kell viselni. Betiltották a gyülekezéseket, esküvőket és vallási rendezvényeket is. Az Australian Open teniszbajnokságról kitiltották a nézőket.

Ausztráliában a járvány kitörése óta 28 887 koronavírus-fertőzöttet azonosítottak, akik közül 909-en hunytak el.