Balul sült el annak a New York-i fiatalembernek az akciója, aki egy üzletből tíz doboz jégkrémet lopott el, majd a rendőrök előli menekülése közben fennakadt egy párkányon - számolt be az esetről a Fox News.

A 30 éves Anthony L. Pastore kedden délelőtt New York 23. körzetében egy élelmiszer-áruházból megpróbált ellopni 10 doboz jégkrémet. Az egyik eladó azonban rajtakapta, és azonnal riasztotta a közeli rendőrörs munkatársait, akik perceken belül a helyszínre értek, és üldözőbe vették a menekülő Anthonyt, akinek a hátizsákjában ott lapult fagyos zsákmánya.

A férfi befutott egy közeli sikátorba, és miután átugrott egy kerítésen, más kiút nem lévén, vesztére

az épület falára mászva próbált meg tovább menekülni.

A rendőrök egy rövid időre nyomát is vesztették, de aztán az egyik járőr felfigyelt a férfi jajveszékelésére, ugyanis Pastore körülbelül kétemeletnyi magasságban megcsúszott, mondhatni megtorpant, és csak egy kézzel kapaszkodott az egyik ablakpárkányba.

A férfinek szerencséje volt, ugyanis egy kiálló szellőzőn az egyik lábával meg tudott támaszkodni, amíg a rendőrök a segítségére siettek. Hát nem sok hiányzott hozzá, hogy komolyabb katasztrófával végződjön a fagyilopási akciója "jégkrémkapitánynak", akit aztán végül a kollégák a tűzoltókkal együttműködve megmentettek, biztonságban lehoztak a földre"- nyilatkozta a hírcsatornának Annette Shelton, a New York-i Rendőr-főkapitányság nyomozója. 

Anthony L. Pastore ellen azóta vádat emeltek lopás miatt, és akár letöltendő börtönre is ítélhetik, mert korábban már volt hasonló priusza.