Ketten meghaltak Szlovákiában egy lavina miatt

Vágólapra másolva!
A szlovák hegyimentőszolgálatot szombat éjjel a lengyelországi kollégáik riasztották azzal, hogy 3 lengyel hegymászót sodort el egy lavina a Nyugat-Tátrában - számolt be a tragikus balesetről a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség.
Vágólapra másolva!

A szlovák hegyimentőkhöz (HZS) szombaton késő este futott be a segélyhívás Lengyelországból. A lengyel kollégáik (TOPR) arról tájékoztatták őket, hogy szombat délután lavina sodort el három lengyel síalpinistát, vélhetőleg a Nyugat-Tátrában található Kondrato-hegy alatt.

A zord időjárás ellenére a szlovákok azonnal útnak indultak, több mentőkutyát is magukkal vittek. A lengyel kollégáik telefonon azt mondták nekik, hogy

a rossz vételi körülmények miatt, csak annyit tudtak kivenni a segélyhívásból, hogy körülbelül hol történhetett a baleset, illetve hogy a háromból az egyik sízőnek sikerült kiásnia magát a hó alól, de aztán megszakadt a hívás.

A szlovák mentősök vasárnap hajnalban rá is találtak két áldozatra, de a harmadik embert, vélhetőleg a telefonálót nem találták. Csak vasárnap délelőtt tudták meg a lengyel partnereiktől, hogy

az illető, azaz a túlélő síző végül gyalogosan vasárnap reggelre eljutott a Magas-Tátra lengyel oldalára, és ott kért segítséget, és elég rossz állapotban, de végül kórházba szállították.