30 ezres rockkoncertet rendeztek Új-Zélandon

Vágólapra másolva!
Több mint 32 ezer rajongó előtt lépett fel szombat este a Wellington SKY Stadionban az új-zélandi SIX60 zenekar - számoltak be a AUSLAISER portálon.
Vágólapra másolva!

Mint írták, valószínűleg a világ legnagyobb koncertje zajlott szombat este az új-zélandi fővárosban, a Wellington's Sky Stadionban, ahol

több mint 32 ezer ember jött össze, hogy élőben láthassa a közel 5 milliós szigetország legnépszerűbb bandájának, a Six60 koncertjét.

Ez volt a zenekar 6 állomásos "Saturdays" turnéjának utolsó, egyben legnagyobb koncertje. Az előző másfél hónapban megtartott másik öt, szombat esténkénti fellépésükön összesen körülbelül 100 ezer néző volt jelen.

A koncert fináléjában a zenekarhoz csatlakozott a világhírű maori népi együttes, a Nga Taonga Mai Tawhiti is, és közös produkciójukkal hatalmas sikert arattak, a közönség szó szerint tombolt.

- olvasható a zenekar koncert kapcsán kiadott hivatalos közleményében, amelyben megjegyzik azt is, hogy hihetetlen érzés volt átélni, hogy többen vehettek részt a koncertjükön, mint amennyien a Super Bowl amerikai futball-bajnokság, az NFL döntőjén voltak.

- nyilatkozta Matiu Walters énekes, a zenekar frontembere a zárókoncert után.

A koncertet azért lehetett megrendezni, mert a szigorú intézkedések hatására teljesen visszaszorult a vírus az országban. Legutóbb hetekig nem találtak egy fertőzöttet sem. Éppen emiatt most háromnapos karantént rendeltek el az új-zélandi Aucklandben az után, hogy három koronavírus-fertőzést regisztráltak a városban.